Wat is de beste manier om te stoppen met roken?

Uit studies is gebleken dat de kans dat stoppen met roken je lukt het grootst is als je gebruik maakt van de combinatie begeleiding en hulpmiddelen.

Een begeleider geeft je advies over hoe je stoppen met roken het beste aan kan pakken. Je begeleider steunt je ook tijdens moeilijke momenten.

Hulpmiddelen zorgen ervoor dat je minder last hebt van ontwenningsverschijnselen wanneer je net gestopt bent.

Welke soorten begeleiding zijn er?

Je kunt kiezen voor individuele begeleiding of een groepscursus. De individuele begeleiding bestaat meestal uit enkele gesprekken met je huisarts, een praktijkondersteuner (POH) van je huisarts of een coach. Je kunt ook telefonische coaching krijgen.

Welke soorten hulpmiddelen zijn er?

We maken bij hulpmiddelen onderscheid tussen nicotinevervangers en medicijnen op recept. Bespreek met je huisarts of begeleider wat het beste bij jou past.

Is deze aanpak ook het beste voor mij?

Er zijn meer goede manieren om te stoppen met roken. Wat werkt voor jou, is heel persoonlijk. Als je al eens eerder hebt geprobeerd om te stoppen, weet je al wat bij jou wel en niet goed beviel. Dat is belangrijke informatie! Wat eerder heeft geholpen om (tijdelijk) vol te houden, helpt je waarschijnlijk nu weer. En wat eerder niet werkte, hoef je niet nog eens te proberen.

Bekijk hier alle effectieve stopmethoden