Top menu

Skip to main content
Menu

Over ikstopnu.nl

Over ikstopnu.nl

De website

De website ikstopnu.nl is gemaakt door het Trimbos-instituut in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De inhoud van de site is afgestemd met diverse (ervarings)deskundigen:

  • Er is een klankbordgroep ingesteld, waarin de Alliantie Nederland Rookvrij! Het Partnership Stop met Roken, het Nederlands Huisartsen Genootschap, rookstoppoli’s, universiteiten en het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken vertegenwoordigd zijn.
  • Rokers hebben via een rokerspanel commentaar gegeven in verschillende fasen van de ontwikkeling. De bouw ligt in handen bij Stuurlui te Utrecht, vormgeving is gedaan door FKKR. 

De mensen in de video's op de homepage en elders op de website zijn allemaal echt gestopt met roken en vertellen hun eigen verhaal. Geen van deze mensen is acteur. De informatie op deze website is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten. De kwaliteit wordt bewaakt door inhoudelijk experts van het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging van het Trimbos-instituut. De inhoud van de website is auteursrechtelijk beschermd. Bij gebruik van teksten is vermelding van de bron dan ook verplicht. Beeldmateriaal mag niet worden gebruikt zonder contact en expliciete toestemming van de redactie.

Kijk ook eens op de Facebook pagina van ikstopnu.nl. Feedback op de inhoud van de website of Facebookpagina is welkom en ontvangen we graag via ikstopnu@trimbos.nl. 

De Stoplijn

Bellers van de Stoplijn (0800-1995) worden verbonden met de afdeling Publieksinformatie van het Trimbos-instituut. Aan deze lijn zitten deskundigen die veel kennis hebben van roken, tabaksverslaving en manieren om te stoppen. Een gesprek met een van deze medewerkers is mogelijk op werkdagen van 09:00 - 17:00 uur. Buiten werkuren is er algemene informatie te beluisteren over stoppen met roken. 

Bij de Stoplijn kan je terecht voor informatie en advies over stoppen met roken. Voor een stoptraject en langer durende begeleiding verwijzen we je door naar erkende aanbieders.

Geef bekendheid aan ikstopnu.nl en de Stoplijn

Wil je meehelpen met het onder de aandacht brengen van deze website en de Stoplijn? Plaats dan een internetbanner op de website. Of hang een van de posters op. De posters zijn gratis te downloaden of in kleur op A3 te bestellen via trimbos.nl

Internetbanner 160x600px

Internetbanner 254x133px

Internetbanner 300x250px

Internetbanner 600x315px

Internetbanner 728x90px

A3 poster ikstopnu (pdf)

A4 poster ikstopnu (pdf)

De nieuwe pakjes

In Nederland zijn nieuwe verpakkingen voor shag en sigaretten ingevoerd naar aanleiding van een besluit op EU-niveau. In de hele Europese Unie zijn nu waarschuwende plaatjes op pakjes verplicht. Ook de inhoud van de plaatjes is in de EU-richtlijn vastgelegd. Zie rokeninfo.nl voor meer informatie.   

VWS_LogoTrimbos logo

Deel deze pagina met familie, vriend(in) of collega's

Hulp in de buurt

Vul je plaats of postcode in en zie welke coaching er dichtbij is.

Zoek
Top