Ga naar de inhoud

Stoppen met roken vergoeding

Menu

In het kort

Sinds 2022 vergoeden de meeste verzekeraars begeleiding of coaching bij het stoppen met roken. Je betaalt ook geen eigen risico. Dan is het dus gratis! Op deze pagina lees je meer over vergoeding en de voorwaarden.
Promotional

Vind begeleiding dichtbij

Stoppen met roken coaching is er in veel verschillende vormen. Op onze hulpkaart zie je direct welke begeleiding er bij jou in de buurt is.
Naar de kaart

Welke voorwaarden heeft mijn verzekering?

De meeste zorgverzekeraars betalen een vergoeding voor een behandeling bij een erkende coach. Dat betekent dat de coach bepaalde opleidingen moet hebben gedaan. Maar niet elke zorgverzekeraar heeft dezelfde voorwaarden.


Check via onderstaand overzicht de voorwaarden bij jouw verzekeraar.

Betaalt de verzekering voor medicijnen?

Zorgverzekeraars vergoeden begeleiding bij het stoppen met roken. Als het nodig is dan krijg je ook medicijnen bij die begeleiding. Die medicijnen worden dan ook vergoed.

Of je medicijnen nodig hebt bij het stoppen met roken bespreek je met de huisarts of coach. Je kunt medicijnen krijgen op recept. Of nicotinevervangers zoals nicotinepleisters of nicotinekauwgom

Hier vind je meer informatie over medicijnen.

Wat moet ik zelf betalen?

Zorgverzekeraars vergoeden begeleiding van een coach, huisarts of POH bij het stoppen met roken. Als het nodig is dan krijg je ook medicijnen bij die begeleiding. Die medicijnen worden dan ook vergoed.

Dit moet je meestal zelf betalen:

Sommige zorgverzekeraars bieden aanvullende pakketten. Je betaalt dan extra zodat de zorgverzekering meer soorten behandelingen vergoedt. De voorwaarden daarvan verschillen per aanvullend pakket.

Welke vergoeding betalen zorgverzekeraars in 2024?

Zorgverzekeraar
AnderzorgNationale Nederlanden
a.s.rONVZ
BewuztSalland
CZStad Holland
DitzoUMC
DSWUnited Consumers
FBTOUnivé
HemaVGZ
InterpolisVvAA
inTwenteZEKUR
IZAZiezo
IZZZilveren Kruis
JustZorg en Zekerheid
MenzisDe Friesland

Je kunt geen rechten aan deze tabel ontlenen; er kan altijd iets wijzigen. Staat jouw verzekeraar er niet tussen of heb je andere vragen over de vergoeding? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar of bel onze Stoplijn (0800-1995).

Mensen die een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten krijgen soms korting op hun premie als ze stoppen met roken. Als je rookt, dan loop je meer kans om vroegtijdig te overlijden. Daarom betalen rokers meer premie voor hun polis dan niet-rokers.

Delia kreeg een vergoeding

Promotional

We zijn er voor jou

Voor vragen en motivatie. Of een luisterend oor. Je kunt gratis met onze Stoplijn bellen: 0800-1995 of chatten.
Neem contact op
Aan de slag
Wat geldt voor jou?
Ik twijfel over stoppen Ik wil stoppen met roken Hoe hou ik vol? Ik heb weer gerookt
Stoplijn: 0800-1995