Ga naar de inhoud

10 Voordelen van stoppen met roken

Menu

In het kort

Stoppen met roken is het beste dat je kunt doen voor je gezondheid. Maar er zijn meer voordelen en effecten. Je bespaart veel geld, eten smaakt lekkerder en je krijgt een beter humeur! Hier lees je 10 voordelen van stoppen met roken.

Betere conditie

Als je stopt met roken krijg je meer zuurstof in je bloed. Je conditie verbetert bijna meteen. Je bent minder snel moe en buiten adem. 

Meer geld

Als je stopt met roken bespaar je snel veel geld. Stel, je rookte een pakje per dag van 10 euro. Dan bespaar je zo’n 300 euro per maand, en maar liefst 3600 euro per jaar! Wat ga jij met al dat geld doen?

Niet meer stinken naar rook

Als je stopt met roken, heb je de volgende dag al een betere adem. Ook je handen, haren en kleren stinken niet meer als je stopt!

Mensen in je omgeving

Als je stopt met roken is dat ook goed voor de mensen om je heen. Je partner, kind of kleinkind kan ziek worden door meeroken. Als je stopt, ademen zij die schadelijke rook ook niet meer in!

Niet meer verslaafd

Als je stopt met roken, beheerst roken je leven niet meer. Je staat er niet mee op, gaat er niet mee naar bed. Je bent niet meer de hele dag bezig met je volgende sigaret. Of waar je wel en niet mag roken.

Beter humeur

Mensen die gestopt zijn zitten lekkerder in hun vel dan toen ze nog rookten. In het begin kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Dan voel je je even slecht. Maar geef het stoppen dus niet op! Na een tijd voel je je een stuk beter.

Hier lees je meer over ontwenningsverschijnselen

Beter seksleven

Als je stopt met roken stroomt je bloed makkelijker en er zit meer zuurstof in. Je kunt meer zin krijgen in seks. En je conditie verbetert. Mannen krijgen makkelijker een stijve penis als ze gestopt zijn met roken. 

Roken vermindert de vruchtbaarheid. Vrouwen die stoppen worden makkelijker zwanger. De zaadcellen van mannen worden sneller en sterker.

Lees hier meer over roken en zwangerschap.

Alles smaakt en ruikt lekkerder

Al na een maand smaakt en ruikt alles beter.

Mooier uiterlijk

Stoppen met roken maakt je mooier!

Meer verjaardagen

Roken verkort je leven met ongeveer 10 jaar. Dat komt omdat roken veel dodelijke ziektes veroorzaakt. Als je stopt heb je een langer en gezonder leven. 

Promotional

We zijn er voor jou

Voor vragen en motivatie. Of een luisterend oor. Je kunt gratis met onze Stoplijn bellen: 0800-1995 of chatten.
Neem contact op
Aan de slag
Wat geldt voor jou?
Ik twijfel over stoppen Ik wil stoppen met roken Hoe hou ik vol? Ik heb weer gerookt
Open chat Stoplijn: 0800-1995