Ga naar de inhoud

Weer gerookt? Geen paniek!

Weer gerookt? Geen paniek!

Promotional

Wees niet te hard voor jezelf!

Toch weer gerookt? Geen paniek. Stoppen met roken is vaak een proces. Denk ook niet dat het stoppen mislukt is. Het is je gelukt om te stoppen, nu alleen nog volhouden. Probeer het gewoon nog een keer! Toch even een extra steuntje in de rug nodig? De Stoplijn staat voor je klaar. We luisteren naar jouw persoonlijke situatie.
Gratis bellen met onze Stoplijn
Promotional

De beste manier om GRATIS te stoppen

Onderzoek laat zien dat stoppen met begeleiding het beste werkt. Door bijvoorbeeld een stopcoach, je huisarts of met een groepstraining. Dat kan persoonlijk, online of telefonisch. Je kunt medicatie erbij krijgen. Dan heb je minder last van ontwenningsverschijnselen. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden begeleiding. Je betaalt ook geen eigen risico. Dan is het dus gratis!
Lees hier meer over begeleiding

Waarom deed je het ook alweer?

Voor je gezondheid, je kinderen of omdat je er helemaal klaar mee bent. Wat is jouw reden om te stoppen? Als jouw motivatie heel belangrijk voor je is blijf je gestopt! Kijk hier Anton zijn motivatie en ervaring!
Wat is jouw motivatie?
Promotional

Omgaan met moeilijke momenten

Op welke momenten rook(te) je? Om het stoppen vol te houden is het goed om je valkuilen te kennen. Krijg jij zin om te roken bij stress? Dan is het goed om te bedenken wat je gaat doen als je stress hebt zodat je het stoppen volhoudt. Of kom jij in de verleiding op feestjes?
Tips voor moeilijke momenten

Klachten na het stoppen & tips

Als je stopt, kun je last krijgen van klachten. Bedenk dat deze klachten meestal snel weer overgaan en hou vol! En lees onze tips om het de volgende keer wel vol te houden:

Klachten na het stoppen
Ontwenningsverschijnselen
Hoesten
Zwaarder worden
Lees hier meer over klachten na het stoppen
Tips om het vol te houden
Zoek aflediding!
Beloon jezelf
Vier je successen, het liefst samen
Denk aan alles wat je al gelukt is
Vertrouw op jezelf
Lees hier meer tips om het vol te houden!

De voordelen op een rijtje

Promotional
Meer geld
Betere conditie
Niet meer verslaafd
Mooier uiterlijk
Beter voor de mensen om je heen
Alle voordelen weten?
Promotional

Vind begeleiding dichtbij

Stoppen met roken coaching is er in veel verschillende vormen. Op onze hulpkaart zie je direct welke begeleiding er bij jou in de buurt is.
Naar de kaart
Ga naar ‘ik wil stoppen’

Waarom was Anton zijn laatste keer stoppen succesvol?

Waarom de laatste stoppoging succesvol was, was omdat ik toen in de gaten kreeg dat er nooit zo iets bestaat als die éne sigaret.
Waar je elke keer aan denkt als je aan het roken bent en je gaat stoppen, dan denk je: maar één sigaret kan wel weer. En dat is een sprookje waar je elke keer intrapt.
Toen ik doorkreeg van: nee het is niet één sigaret…het zijn er weer 10.000 die erna komen. Dat was voor mij de eye-opener.

Open chat Stoplijn: 0800-1995