Ga naar de inhoud

Hoe ga je stoppen?

Hoe ga je stoppen?

Zo blijf je gestopt met roken: de beste manier om GRATIS te stoppen

Onderzoek laat zien dat stoppen met begeleiding het beste werkt. Door bijvoorbeeld een stopcoach, je huisarts of met een groepstraining. Dat kan persoonlijk, online of telefonisch. Je kunt medicatie erbij krijgen. Dan heb je minder last van ontwenningsverschijnselen. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden begeleiding. Je betaalt ook geen eigen risico. Dan is het dus gratis!
Lees hier meer over begeleiding
Promotional

Hulp nodig met kiezen?

Stoppen met een coach, nicotinepleisters of een app? Met andere stoppers of alleen? Je kunt op veel manieren stoppen. Benieuwd welke manier bij jou past?
Doe de keuzehulp!
Promotional

We zijn er voor jou

Voor vragen en motivatie. Of een luisterend oor. Je kunt gratis met onze Stoplijn bellen: 0800-1995 of chatten.
Neem contact op
Promotional

Stoppen met vapen

Wil je stoppen met vapen (de e-sigaret)? Bekijk op deze pagina hoe je dat het beste kunt doen.
Stoppen met vapen

Hoe is Joël gestopt? En waarom?

Voor je gezondheid, je kinderen of omdat je er helemaal klaar mee bent. Wat is jouw reden om te stoppen? Als jouw motivatie heel belangrijk voor je is, lukt het stoppen beter. Of je nou al gestopt bent, wil stoppen of het nog niet weet. Kijk hier het ervaringsverhaal van Joël om te horen waarom hij gestopt is!
Wat is jouw motivatie?
Promotional

Zelf stoppen

Niet iedereen wil begeleiding bij het stoppen. Soms is dat ook niet nodig. Veel mensen stoppen zelf. Wil je wel een steuntje in de rug? Dan kun je bijvoorbeeld een app gebruiken of je inschrijven voor onze Stopmail.
Lees hier meer over zelf stoppen

Wat kan ik verwachten als ik stop?

Als je stopt met roken kun je ontwenningsverschijnselen krijgen. Die kunnen erg vervelend zijn, maar gaan weer over! Hoe ga je hiermee om?
Hier lees je alles over ontwenningsverschijnselen
Promotional

Vind begeleiding dichtbij

Stoppen met roken coaching is er in veel verschillende vormen. Op onze hulpkaart zie je direct welke begeleiding er bij jou in de buurt is.
Naar de kaart

Bekijk hier tips van onze stoppers!

Wil jij een steuntje in de rug bij het stoppen met roken? Laat je inspireren door de ervaringsverhalen van onze stoppers!
Promotional

Meld je aan voor Stopmail

De beste tips en adviezen tijdens het stoppen met roken. Je krijgt ze van ons via de Stopmail en SMS. Het zijn positieve berichten die je aanmoedigen. Dit helpt je om het stoppen met roken vol te houden, ook als het even wat minder gaat. We ondersteunen je tot een jaar na je stopdatum. Gebruikers beoordelen de Stopmail met een 8!
Meld je hier aan voor Stopmail
Promotional

Andere manieren om te stoppen met roken

Van sommige manieren om te stoppen met roken weten we niet of ze werken. Die noemen we alternatieve therapieën. Zoals lasertherapie, acupunctuur of hypnose. Er is te weinig onderzoek naar gedaan. Of onderzoek laat zien dat mensen niet gestopt blijven. Maar voor sommige mensen werken deze manieren wel.
Lees meer over alternatieve therapieën
Lees hier onze tips op te stoppen met roken

Veelgestelde vragen stoppen met roken

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een stoppen-met-roken behandeling helemaal. Ook als je alleen een basisverzekering hebt. Je betaalt ook geen eigen risico. Stoppen met roken is dus meestal gratis.

Alle informatie over vergoedingen en voorwaarden vind je hier.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden medicijnen alleen als je óók begeleiding krijgt. Van bijvoorbeeld je huisarts, de POH of een coach. Begeleiding bij het stoppen is dan meestal helemaal gratis. Wil je nicotinevervangers gebruiken zonder begeleiding? Dan moet je ze zelf kopen bij de apotheek of drogist.

Alle informatie over vergoedingen en de voorwaarden vind je hier.

Stoppen met roken kan lastig zijn. Onderzoek laat zien dat stoppen met begeleiding het beste werkt. Dat kan persoonlijk, online of telefonisch. Je kunt medicatie erbij krijgen. Dan heb je minder last van ontwenningsverschijnselen. Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden begeleiding. Je betaalt ook geen eigen risico. Dan is het dus gratis!

Meer informatie over hulp bij stoppen

Wat was Joël zijn motivatie om te stoppen?

Op een gegeven moment rookte ik langer in mijn leven wel dan niet. Op een dag was ik zoveel tijd kwijt aan roken, 40 sigaretten per dag!
Een groot deel van mijn dag ging uit naar ‘sigarettenmanagement’. Dat wilde ik niet meer. Toen ik stopte was dat er niet meer, dat was gewoon vrijheid!
Tijdens een cursus leerde ik hoe een rookverslaving werkt. Dat hielp me ook om te begrijpen hoe ik kon stoppen.

Open chat Stoplijn: 0800-1995