Ga naar de inhoud

Zo blijf je gestopt met roken!

Zo blijf je gestopt met roken!

Promotional

Omgaan met moeilijke momenten

Op welke momenten rook(te) je? Om het stoppen vol te houden is het goed om je valkuilen te kennen. Krijg jij zin om te roken bij stress? Dan is het goed om te bedenken wat je gaat doen als je stress hebt zodat je het stoppen volhoudt. Of kom jij in de verleiding op feestjes?
Tips voor moeilijke momenten
Promotional

Wat is jou al gelukt zonder te roken?

Elk moment waarop je niet rookt is een mijlpaal! Niet gerookt na het eten, tijdens een feestje of in de pauze. Hou bij op welke momenten jij niet gerookt hebt. Zo zie je hoe goed je bezig bent!
Naar de bingokaart

Tips om het stoppen vol te houden

Promotional
Zoek afleiding!
Beloon jezelf
Vier je successen, het liefst samen
Denk aan alles wat je al gelukt is
Vertrouw op jezelf

Hoe bleef Louise gestopt?

Voor je gezondheid, je kinderen of omdat je er helemaal klaar mee bent. Wat is jouw reden om te stoppen? Als jouw motivatie heel belangrijk voor je is blijf je gestopt! Bekijk deze video van Louise over hoe ze is gestopt en wat haar motivatie was!
Wat is jouw motivatie?
Promotional

Klachten na het stoppen

Als je stopt, kun je last krijgen van klachten zoals hoesten, zwaarder worden of andere ontwenningsverschijnselen. Bedenk dat deze klachten meestal snel weer overgaan en hou vol!
Lees meer over klachten na stoppen

3 Minuten waar je niets van opsteekt

De trek in een sigaret kan soms heel heftig zijn. Het duurt meestal maar kort. Na 3 minuten is de trek in een sigaret meestal weer voorbij. Daarom helpt het om even afleiding te zoeken. Je hoeft het dus maar 3 minuten vol te houden. Pak je 3 minuten afleiding!
De leukste video’s, liedjes en spelletjes
Promotional

Meld je aan voor Stopmail

De beste tips en adviezen tijdens het stoppen met roken. Je krijgt ze van ons via de Stopmail en SMS. Het zijn positieve berichten die je aanmoedigen. Dit helpt je om het stoppen met roken vol te houden, ook als het even wat minder gaat. We ondersteunen je tot een jaar na je stopdatum. Gebruikers beoordelen de Stopmail met een 8!
Meld je hier aan voor Stopmail

Hoe hield Louise het vol?

Ik voelde me minder onrustig omdat ik niet meer hoefde te roken. Waardoor ik meer aandacht heb voor de mensen met wie ik ben.
Ik ontdekte dus dat ik veel socialer en gezelliger ben zonder sigaretten!
Dus ik voelde me eigenlijk meteen veel zelfverzekerder. Dat hielp enorm om gestopt te blijven.

Open chat Stoplijn: 0800-1995