Ga naar de inhoud

Professionals

Menu

In het kort

Een cliënt of patiënt helpen bij het stoppen met roken? Op deze pagina vind je informatie voor professionals. Bijvoorbeeld gratis materialen, en naar welke hulp je iemand kunt doorverwijzen. Ook vind je informatie per beroepsgroep.
Promotional

Campagne materiaal

Wil jij ons campagnemateriaal gebruiken in je praktijk of organisatie? Dat kan! Download hier gratis de video’s en advertenties.
Ga naar materiaal

Voor zorgprofessionals

Roken wordt niet altijd besproken in de spreekkamer. Daardoor krijgen mensen soms niet de juiste hulp bij het stoppen met roken. Wat kun jij doen als zorgprofessional? Rookvrije Start is er voor alle professionals in de geboortezorg en jeugdgezondheidszorg. Voor alle andere zorgverleners is er RookStopZorg.

Promotional

Help iemand een stopmethode kiezen

Wil je cliënt wel stoppen, maar weet diegene niet hoe? Doorloop samen de keuzehulp en ontdek welke stopmethode past!
Ga naar de keuzehulp
Promotional

Vind begeleiding dichtbij

Stoppen met roken coaching is er in veel verschillende vormen. Op onze hulpkaart zie je direct welke begeleiding er bij de cliënt in de buurt is.
Naar de kaart

Informatie per beroepsgroep

Informatie en materialen over roken speciaal voor:

Materialen

Wij ontwikkelen gratis materialen die iemand kan helpen stoppen. Deze materialen zijn in eenvoudig Nederlands. Als professional kun je deze materialen bestellen en bijvoorbeeld aan cliënten meegeven.

Promotional

Visitekaartjes en posters

De visitekaartjes kun je meegeven aan cliënten. De posters kun je ophangen in bijvoorbeeld een praktijk of wachtruimte.
Bestel visitekaartjes
Promotional

Praatplaat: op weg naar een rookvrij leven

Deze praatplaat is te gebruiken tijdens een gesprek over roken met patiënten en biedt zorgverleners en patiënten inzichten in wat iemand tegenkomt als hij/zij besluit om te stoppen met roken.
Ga naar de praatplaat
Promotional

Flyer LVB

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben we de flyer ‘Wil je uit de rook?’ ontwikkeld. De taal is heel eenvoudig.
Ga naar de flyer
Promotional

Posters over vapen

Werk jij met jongeren of jongvolwassenen en maak je je zorgen over vapen? Deze posters geven informatie over hardnekkige fabels, zoals dat vapen zou helpen tegen stress.
Bestel de posters
Promotional

Iemand helpen zelf te stoppen

Een cliënt helpen om zelf te stoppen? Geef hem of haar ons gratis Stopplan in het Nederlands, Turks of Arabisch. Of meld diegene aan voor de Stopmail.
Bekijk alle materialen
Promotional

Bel de Stoplijn

De medewerkers van onze Stoplijn zijn er voor vragen, steun en een luisterend oor. Bellen, chatten en mailen is gratis en kan anoniem.
Neem contact op
Aan de slag
Wat geldt voor jou?
Ik twijfel over stoppen Ik wil stoppen met roken Hoe hou ik vol? Ik heb weer gerookt
Open chat Stoplijn: 0800-1995