Ga naar de inhoud

Bel, chat of mail met ons

Bel, chat of mail met ons

Gratis Stoplijn

0800 – 1995

Je kunt bij ons terecht met al je vragen over stoppen met roken. Bel de gratis Stoplijn. Onze medewerkers zitten iedere werkdag voor je klaar van 9.00 tot 17.00 uur. Buiten kantooruren kan je via het telefoonnummer informatie beluisteren op een bandje. Heb je liever dat we jou bellen? Laat je telefoonnummer hier achter, dan bellen wij terug.

Gratis chat

Van maandag t/m vrijdag kun je van 9.00 tot 17.00 met ons chatten. Als de chat bezet of gesloten is kun je bellen met de gratis Stoplijn.

Mail ons
[email protected]

Stuur je vraag naar ons via e-mail of via dit formulier en wij antwoorden zo snel mogelijk.

Voor wie?

Moeilijke momenten?

Je hoeft het niet alleen te doen. De medewerkers van de Stoplijn helpen je er doorheen.

Wil je stoppen met roken?

Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in stoppen met roken en zitten voor je klaar.

Iemand helpen?

Wil je iemand anders helpen bij stoppen met roken maar weet je niet hoe? Ook daar kan één van onze medewerkers je bij adviseren.

Over ons

Als je belt of chat, word je verbonden met de afdeling Publieksinformatie van het Trimbos-instituut. Hier zitten deskundigen die veel kennis hebben van roken, tabaksverslaving en manieren om te stoppen. Het advies van onze medewerkers is gebaseerd op de laatste stand van de wetenschap.

De Stoplijn én bijbehorende website www.ikstopnu.nl heeft het Trimbos-instituut opgezet, financieel ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Ervaringen met de Stoplijn

“Empathisch, dat voel je gewoon. Prettig dat iemand luistert en je niet afkapt. Zorgvuldig, niet afgeraffeld. Ze vroeg ook of ik nog meer vragen had.”
“Het was een warm, niet veroordelend gesprek. Ik had betutteling verwacht. Gehad over tips om het vol te houden en over stoppen met een coach.”
“Ze luisterde goed, liet me uitpraten en gaf me een compliment dat ik gestopt was. Dat vond ik prettig, gaf me een goed gevoel.”