HomeHelp iemand anders stoppen met rokenIemand anders helpen bij stoppen met roken

7 tips om iemand anders te helpen bij stoppen met roken

  1. Vraag de ander wat hij/zij van jou nodig heeft. Iedere roker is anders. Jij kunt geen gedachten lezen en daarom zal de persoon die jij wilt helpen zelf goed moeten aangeven waar hij/zij iets aan heeft en waaraan niet.
  2. Adviseer de ander professionele ondersteuning te zoeken bij het stoppen met roken. De kans dat het dan lukt is groter.
  3. Geef aan dat die persoon het niet alleen hoeft te doen. Jij kan helpen maar er zijn ook hulpmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat stoppen minder moeilijk is.
  4. Probeer, als jullie het er over hebben, kalm te blijven. Vertel dat het voor jou belangrijk is dat de ander stopt met roken. Bijvoorbeeld omdat je niet wil dat diegene ziek wordt, of omdat het schadelijk is voor kinderen/huisdieren of omdat je het niet fijn vindt dat de persoon of het huis naar rook stinkt.
  5. Als de ander wel wil stoppen maar niet goed weet hoe, stuur dan de link van deze keuzehulp toe.
  6. Het kan ook helpen als je zegt dat je vertrouwen in die persoon hebt. Dat het hem/haar kan lukken. Veel mensen die roken geloven niet dat het ze zal lukken.
  7. Laat de persoon een keer gratis bellen met de Stoplijn. Het team van professionals kan meedenken en advies geven over de beste manier om te stoppen met roken. Ook is er een stopfolder beschikbaar met 10 tips. Die kun je laten zien.

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: