HomeVraag en antwoordVraag en antwoord online hulpStoppen met roken forum

Deze stoppen met roken forumgroepen zijn er voor jou

Op de Facebookpagina van Ikstopnu.nl kan je deelnemen aan stoppen met roken forumgroepen. Een forumgroep geeft je steun als je stopt met roken en helpt je om het vol te houden.

 • Stoppen met roken forum

  In het kort

  • Elke maand starten we een nieuwe groep op Facebook
  • Je stopt met roken in diezelfde maand
  • In de groep wordt elke dag een post geplaatst die je helpt bij het stoppen met roken
  • Andere leden geven je steun als je het moeilijk hebt
  • Je kunt anderen helpen die hetzelfde doormaken als jij

  De groep op Facebook maakt het makkelijk om contact te leggen met andere mensen die stoppen met roken.

  Stoppen met roken forum: de maandgroepen

  Iedere maand van het jaar start er een nieuwe groep voor mensen die willen stoppen met roken. Hieronder staat het overzicht van alle maandgroepen.

  Welke maandgroep past bij jou?

  Als je gaat stoppen of gestopt bent in een specifieke maand, kies dan die maand. Ben je langer dan een maand geleden gestopt? Ga dan naar het  gestopt met roken forum.

 • Stoppen voor je kind

  In het kort

  • In de groep zitten mensen bij elkaar die willen stoppen met roken voor hun kind
  • Andere leden geven je steun als je het moeilijk hebt
  • Je kunt anderen helpen die hetzelfde doormaken als jij

  De forumgroepen op Facebook maken het makkelijk voor je om contact te leggen met andere mensen die stoppen met roken voor hun kind.

  Meld je aan voor het Facebook forum

 • Gestopt met roken

  In het kort

  • In de groep zitten mensen bij elkaar die gestopt zijn met roken
  • Andere leden geven je steun als je het moeilijk hebt
  • Je kunt anderen helpen die hetzelfde doormaken als jij

  De groepen op Facebook maken het makkelijk voor je om contact te leggen met andere mensen die stoppen met roken.

  Meld je aan voor de groep.

Ervaringen van anderen met hulp in groepen

Romeo (55 jaar)

“Het delen van ervaringen met elkaar. Dat heeft mij ontzettend geholpen.”

Lees uitgeschreven tekst

“Ik ben Romeo en ik ben 55 jaar oud. Ik ben gestopt vanwege een hartinfarct. Het is mij geadviseerd om daarmee te stoppen, met dat roken, wilde ik langer leven. Ik rookte ongeveer 10 shagjes per dag.

Maar ik ben namelijk zo geschrokken daarvan, dat het mij overkomen is, dat hartinfarct. Het besef van: nou dat kan niet zo langer. Na mijn hartinfarct ben ik geadviseerd, via de cardioloog, dat ik naar een rookstop-poli ben toegestuurd. Toen ben ik gecoacht door mijn coach daar. En het is het mij heel goed bevallen. Waarin je heel veel sessies krijgt, delen van ervaringen met elkaar. Dat heeft mij ontzettend geholpen.

Om mezelf te belonen, ging ik vrijdags naar de markt. Ging ik een lekker ‘vissie’ halen voor mezelf. En mijn gezin zei al: “Pap, wanneer ga je stoppen?” Iedere keer van: nou, dat komt nog wel. Dat zet je ook aan denken natuurlijk en dat is nou heel mooi. Het komt nu heel mooi tot z’n beloop nu.

M’n gezin vindt het prachtig. Nadat ik gestopt ben, sport ik drie keer per week. Qua beweging gaat het me veel beter af. Ik heb een betere conditie, ik fiets veel. Dat merk ik dan bijvoorbeeld aan traplopen. Voorheen was traplopen een ‘crime’ voor mij. En nu vlieg ik zo naar boven.  Dat doet me heel goed.

Wie niet met roken roken wilt stoppen, is de sigaar.”

Melissa (21 jaar)

“Groepstherapie was ook echt heel leuk, want je motiveerde elkaar ook”.

Lees uitgeschreven tekst

“Hi, ik ben Melissa, ben 21 jaar oud.  Ik heb een pakje per dag gerookt. Misschien iets meer zelfs en met op stap gaan nog veel meer. Ik woon sinds een paar maanden op m’n eigen. Ik kom erachter dat het heel veel geld kost. En dat vind ik echt zonde. Dat is mijn reden dus waarom ik stop.

Op een dag ging ik naar de dokter toe, voor een andere reden. Toen zag ik op een beeldscherm staan over stoppen met roken. Dat je een cursus kan volgen met een groep. Ik ben toen thuis gaan nadenken. Ik dacht; ik wil wel meer informatie. Daarna ben ik de dokter gaan bellen. Heb toen een afspraak gemaakt voor meer informatie. Ik een folder gekregen van hun en heb gebeld voor een afspraak. Toen ben ik die cursus gaan volgen. Dat is gewoon een groep, met groepslessen.

In het begin moest ik wel lachen. Zag een heleboel oudere mensen en ik dacht: oh jee. Maar het was echt supergezellig. Ze vonden het ook heel goed, dat ik, iemand van eenentwintig daar kwam. Veel mensen willen misschien nog niet stoppen. Maar ik was er echt klaar voor. Het was ook echt heel leuk,  want je motiveerde elkaar ook. Sommige mensen hadden hele emotionele verhalen. Waarvan ik dacht: wow, das wel echt een goeie reden om te stoppen. Het was dus ook echt heel gezellig. En je had ook een maatje waar je elke dag mee belde. Als het dan even niet goed ging, of tips en elkaar motiveren. Zo kwam je er echt wel doorheen.

Ik slikte ook medicijnen, pilletjes. Dat heeft me ook nog goed geholpen. Na twee weken was ik gestopt. Iedere week die ik gestopt was hield ik ook echt bij. Omdat ik zo trots op mezelf was. Ik ging dingen kopen voor in m’n huisje. Dat liet ik dan ook aan mensen zien van: kijk dit heb ik gekocht, omdat ik nu gestopt ben met roken en zoveel geld overhoud. Zo ging ik om de zoveel tijd me eigen belonen. En zo hield ik het ook wel echt vol.”

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: