HomeStopfolder

Stopfolder: stoppen op jouw manier

Stopfolder: stoppen op jouw manier

Op deze pagina kun je de gratis stopfolder “Stoppen op jouw manier” downloaden en als gedrukte folder aanvragen. Een goed idee, want dit kan jou of een bekende van je helpen om te stoppen met roken. In de stopfolder staan namelijk 10 tips om te stoppen met roken. Zo kun je zelf kiezen welke stopmethode het beste bij jou past.

Download gratis

Stopfolder: stoppen op jouw manier

Klik op de afbeelding om gratis te downloaden of op deze link.

Openen met Acrobat Reader
De stopfolder kun je het beste openen met het programma Acrobat Reader. Dit is gratis. Zo kun je het namelijk ook digitaal invullen. Je hoeft dan niet te printen.

Bestel gratis gedrukte folder (geen verzendkosten)

Direct bestellen

De folder is er om jou te helpen
De stopfolder is er om jou te helpen bij het stoppen met roken en het kiezen van een stopmethode. Eentje die het beste bij jouw situatie past. Of je nu hulp wilt van de praktijkondersteuner, een telefonische coach of gewoon samen met een vriend wilt stoppen. Het is allemaal mogelijk.

Hulp van de Stoplijn
Wil je overleggen of de stopfolder wat voor jou is of heb je een andere vraag over stoppen met roken? Bel dan de gratis Stoplijn op 0800-1995. De medewerkers zijn bereikbaar tussen 9.00 uur en 17.00 uur op weekdagen. Ook kun je met ze chatten doordeweeks van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Ben je een zorgprofessional? Dan kun je op trimbos.nl meer informatie vinden over roken en zorgverlening.

Ervaringen van andere stoppers

Manuela (53)

Lees uitgeschreven tekst

“Mijn naam is Manuela en ik ben 53 jaar. En ik ben in 2012, in de zomer, ben ik gestopt met roken. De enige aanleiding was dat ik er gewoon genoeg van had. Ik wilde niet meer. En eigenlijk heeft het me niet zoveel moeite gekost. Het enige wat ik nu anders doe, is dat ik niet altijd meer bezig ben met roken.

Ik denk er ook helemaal niet meer aan. En ook in het begin toen ik ben gestopt, heb ik eigenlijk helemaal niet zoveel aan gedacht. Er waren bepaalde momenten, bijvoorbeeld af en toe na het avondeten, dat ik dacht: nou, nu zou ik wel willen roken. Maar als je daar dan verder niets mee doet, dan is dat eigenlijk heel snel voorbij.

Het heeft voor mij persoonlijk, qua gezondheid natuurlijk heel wat opgeleverd. Want het is natuurlijk veel gezonder om niet te roken dan wel te roken. En eigenlijk qua moeite, dat heb ik bijna niet gehad. Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders.”

Wilfred (53)

Lees uitgeschreven tekst

“Ik ben Wilfred, ik ben 53 jaar en van beroep ben ik vrachtwagenchauffeur. Ik rookte omdat ik de hele dag de gelegenheid had om te roken. Meer als een pakje zware shag per dag. In september 2014 was ik er helemaal klaar mee en had ik besloten om mee te doen aan Stoptober 2014. Omdat op 27 september m’n shag op was, ben ik een paar dagen eerder gestopt. En tot op de dag van vandaag, ben ik er niet meer aan begonnen. Ik moet zeggen, het voelt goed. En ik kan het, dus u kunt het ook.

Toen ik een jaar was gestopt met roken was er op televisie een actie van Natuurmonumenten waarbij ik een boom heb geplant op 7 november in 2015. In het parkbos ‘de Haar’ in Haarzuilens. Die boom heb ik geschonken aan de kleinkinderen van mijn vriendin.

Inmiddels ben ik al bijna anderhalf jaar gestopt.  En voor mijn gezondheid heeft het alleen maar voordelen: je hebt meer lucht. Je beweegt makkelijker. In het begin kom je wel wat aan, maar daar kunt u ook wat aan doen om het er weer af te krijgen. U zal dan zien; uw gezicht glanst, uw lichaam voelt anders aan. En om dat te bereiken, zou ik maar stoppen.”

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: