HomeStoppen met roken stappenplan

Stoppen met roken stappenplan

 • Start met een goede voorbereiding

  Met een goede voorbereiding is de kans veel groter dat het je lukt om te stoppen met roken.

  Als je begeleiding krijgt bij stoppen met roken, zal je begeleider je helpen met een goede voorbereiding. Je kunt natuurlijk nog steeds de tips op deze wesite benutten bij je voorbereiding.

  Stop je zonder begeleiding?

  Vooral als je zonder begeleiding stopt, raden we je aan om de voorbereiding op deze website te volgen. Je bent dan namelijk beter voorbereid.

  Lees daarom de tips en doe de oefeningen. Het bewust kiezen van je stopdatum is bijvoorbeeld een onderdeel van de voorbereiding.

  Start nu met jouw voorbereiding

 • Kies je stopmethode

  Er zijn meerdere manieren om te stoppen met roken. Iedereen stopt op z’n eigen manier. De manier die het beste bij jou past.

  Maar welke stopmethodes zijn er allemaal? We hebben ze op een rij gezet. Verdiep je goed in de verschillende methoden zodat je weet wat er allemaal mogelijk is. Ontdek vervolgens welke methode het best bij jou past.

  Kies je stopmethode

 • De laatste week voordat je stopt

  Is jouw stopdatum bijna in zicht? Bedenk dan alvast hoe je het aan gaat pakken op het moment dat je stopt. Dat kan je namelijk door de moeilijke momenten heen helpen.

  Weet je bijvoorbeeld al wanneer jouw laatste rookmoment zal zijn? Of wat je gaat doen met overgebleven shag of sigaretten? Het is belangrijk om vooraf een plan te maken.

  Naar de tips

Vragen of advies nodig? Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur zijn wij er voor je.

Bel ons: 0800-1995

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: