Ga naar de inhoud

Stopcoach app stoppen met roken

Menu

De Stopcoach in het kort

Een digitale Stopcoach geeft 12 weken lang advies over stoppen met roken.
Gratis te downloaden
Advies op maat
Interactief
Meldingen op telefoon
Taal: Nederlands

Privacy en veiligheid

Het Trimbos-instituut heeft meer informatie over de privacy en veiligheid op de website gezet. De Stopcoach is ontwikkeld door het Trimbos-instituut, Pharos, Brthrs Agency en het Leids Universitair Medisch Centrum.

Lees hier de voorwaarden voor de privacy en veiligheid.

Download De Stopcoach

Wat doet de Stopcoach?

De app geeft 12 weken lang advies op maat bij het stoppen met roken. Deze krijg je van een digitale stopcoach die je zelf kan kiezen. Zo krijg je tips die goed bij jou passen.

Stappenplan

De Stopcoach laat je verschillende stappen volgen. De app helpt je met de voorbereiding, het kiezen van je stopdag, en het volhouden. 

Hulp bij moeilijke momenten

Je kunt ook oefeningen doen om de zin in een sigaret te weerstaan. Dit kan helpen bij moeilijke momenten. Daarnaast kun je zien hoeveel sigaretten je niet hebt gerookt en hoeveel geld je hebt bespaard.

Hoe goed werkt de Stopcoach?

Vijf Nederlandse gemeentes onderzoeken hoe goed De Stopcoach werkt. Tijdens dit onderzoek wordt gemeten hoeveel mensen gestopt blijven als ze de app gebruiken.

Gebaseerd op onderzoek

De Stopcoach is gebaseerd op de Engelse app Stopadvisor. Die app is ontwikkeld en onderzocht door de University College London. Daaruit blijkt dat mensen gestopt blijven na het gebruiken van de Engelse app.

Geen verdere beoordeling

De Stopcoach is niet beoordeeld door het Centrum Gezond Leven van het RIVM.

Ingesteld op jouw behoefte

Wel biedt de app de mogelijkheid om advies op maat te geven, te praten met andere stoppers, en stuurt de app je motiverende berichten. Dit kan helpen bij het stoppen met roken.

Waar kan ik de Stopcoach downloaden?

De Stopcoach kun je installeren op Android of op iPhones (iOS). Hieronder kun je op de link klikken om de app te downloaden.

Download Stopcoach

Aan de slag
Wat geldt voor jou?
Ik twijfel over stoppen Ik wil stoppen met roken Hoe hou ik vol? Ik heb weer gerookt
Open chat Stoplijn: 0800-1995