Ga naar de inhoud

Smoke Free app

Menu

Smoke Free in het kort

Smoke Free kan je helpen bij het stoppen met roken. De app laat je voortgang zien, en hoeveel geld je bespaart. Als je wil, kun je in de app meedoen aan een experiment met andere stoppers.
Gratis te downloaden
Advies op maat
Interactief
Pushberichten
Taal: Engels, Duits, Frans, Portugees, Russisch, Spaans of Welsh. Let op: geen Nederlands!

Privacy en veiligheid

Smoke Free heeft meer informatie over de privacy en veiligheid op de website gezet. De app is ontwikkeld door David Crane.

Lees hier de voorwaarden voor de privacy en veiligheid.

Download Smoke Free

Wat doet Smoke Free?

Deze app maakt gebruik van meerdere wetenschappelijke technieken die helpen bij het stoppen met roken. 

Gewoontes doorbreken

In de app kun je bijhouden op welke momenten je zin krijgt in een sigaret. De app geeft dan persoonlijk advies hoe je hiermee om kunt gaan. Hierdoor leer je hoe je de gewoonte om te roken kunt doorbreken.

Grafieken

De app laat met plaatjes en grafieken jouw vooruitgang zien. Dit kan je gezondheid zijn, maar ook hoeveel geld je hebt bespaard.

Experiment

Als je daarvoor kiest, kun je in de app meedoen aan een experiment. De uitkomst van dit experiment kan andere mensen helpen bij het stoppen met roken.

Hoe goed werkt Smoke Free?

De app is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Maar er is geen onderzoek gedaan naar hoeveel mensen gestopt blijven als ze de app gebruiken.

Deze app is wel beoordeeld door ORCHA, een internationale organisatie die apps beoordeeld op het gebied van gezondheid. Op dit moment heeft Smoke Free de hoogste score van alle stoppen-met-roken apps die ORCHA heeft beoordeeld.

Deze app is niet beoordeeld door het Centrum Gezond Leven van het RIVM. Wel biedt de app de mogelijkheid om advies op maat te geven, te communiceren met andere stoppers, en stuurt de app je motiverende tekstberichten. Dit kan helpen bij het stoppen met roken.

Waar kan ik Smoke Free downloaden?

Smoke Free kun je installeren op Android en iPhones. Hieronder kun je op de link klikken om de app te downloaden.

Download Smoke Free

Aan de slag
Wat geldt voor jou?
Ik twijfel over stoppen Ik wil stoppen met roken Hoe hou ik vol? Ik heb weer gerookt
Stoplijn: 0800-1995