Ga naar de inhoud

Quiddy app stoppen met roken

Menu

Quiddy in het kort

Quiddy is een app die speciaal ontwikkeld is voor jongvolwassenen tussen de 16 en 25 jaar die willen stoppen met roken. Met de app kan je samen met een leeftijdgenoot stoppen. Iemand die je kent, of anoniem.
Gratis te downloaden
Advies op maat
Interactief
Meldingen op je telefoon
Taal: Nederlands

Privacy en veiligheid

Het Trimbos-instituut heeft meer informatie over de privacy en veiligheid op de website gezet. De app is ontwikkeld door het Trimbos-instituut in samenwerking met Innovation Kite.

Lees hier de voorwaarden voor de privacy en veiligheid.

Download Quiddy

Wat doet Quiddy?

Quiddy matcht jou met een leeftijdsgenoot die ook wil stoppen met roken. Jullie hebben bijvoorbeeld hetzelfde doel (zoals geld besparen) of dezelfde valkuil (roken bij stress).

Chat

Via de chat kunnen jullie elkaar motiveren en steunen tijdens moeilijke momenten, een grappige stelling versturen of gewoon even praten.

Hulp bij moeilijke momenten

Met de noodknop kun je je buddy inschakelen als je zin krijgt om te roken. Je kunt ook even een spelletje spelen ter afleiding. Of bellen of chatten met iemand van de Stoplijn.

Hoe goed werkt Quiddy?

Quiddy is sinds 1 maart 2022 te downloaden op je smartphone. Er is nog geen onderzoek gedaan naar hoe goed Quiddy werkt.

Gebaseerd op onderzoek

Quiddy is gebaseerd op onderzoek naar de de effectiviteit van stoppen-met-rokenapps. Uit vragenlijstonderzoek en gesprekken met jongvolwassenen die roken bleek dat zij graag zelf of samen met een leeftijdsgenoot wilden stoppen met roken. De ingebouwde chat van Quiddy maakt dat mogelijk.

Beoordelingen

Quiddy is niet beoordeeld door het Centrum Gezond Leven van het RIVM. Quiddy heeft wel een 5-sterren beoordeling van de GGD-appstore.

Ingesteld op jouw behoefte

De app biedt de mogelijkheid om samen met een leeftijdsgenoot te stoppen. Met de noodknop kun je je buddy inschakelen als je zin hebt om te roken, of een spelletje spelen ter afleiding. Dit kan helpen bij het stoppen met roken.

Waar kan ik Quiddy downloaden?

Quiddy kun je installeren op Android en iOS. Hieronder kun je op de link klikken om de app te downloaden.

Download Quiddy

Bekijk in deze video hoe de app Quiddy jou kan helpen!
Aan de slag
Wat geldt voor jou?
Ik twijfel over stoppen Ik wil stoppen met roken Hoe hou ik vol? Ik heb weer gerookt
Stoplijn: 0800-1995