Top menu

Skip to main content
Menu

Je krijgt voor stoppen met roken vaak een vergoeding

Je krijgt voor stoppen met roken vaak een vergoeding

Gratis stoppen met roken

Stoppen met roken is al moeilijk genoeg. Jouw verzekering helpt daarom graag. Als je hulp krijgt, hoef je dit in veel gevallen niet zelf te betalen. Dat wordt dan namelijk door de basisverzekering gedaan. Elk jaar mag je zo één keer stoppen met hulp.

Stoppen met roken vergoeding

Het is makkelijker om te stoppen met roken als je hulp krijgt. Er zijn verschillende soorten van begeleiding. Welke manier bij jou past is persoonlijk. Bel met jouw verzekering om te vragen welke vorm van stoppen met roken een vergoeding krijgt. In de tabel onderaan de pagina staat wat de verzekeringen vergoeden.

Eigen risico

Vaak betaal je alleen eigen risico om te stoppen met roken. Het eigen risico is voor de meeste mensen €385. Dit lijkt misschien veel geld, maar dat valt mee. Als je een pakje sigaretten per dag rookt, geef je per jaar €2100 uit. Als je niet meer rookt, houd je dit geld dus over. Haal hier het geld voor de hulp vanaf en je kunt nog steeds op vakantie met de besparing. Of trakteer jezelf op iets anders leuks.

Welke begeleiding kies jij?

Jouw verzekering betaalt verschillende manieren om te stoppen met roken. Bij persoonlijke begeleiding praat je met een hulpverlener. Dit kan via de telefoon, maar ook persoonlijk. De trainer helpt je om vol te houden. Een andere manier is door samen te stoppen. Een groep van mensen stopt tegelijk met roken. Zo helpen jullie elkaar om gestopt te blijven.

Nicotinevervangers

Als je heel veel zin hebt in een sigaret dan kan het helpen om nicotinevervangers te nemen. Denk hierbij aan speciale kauwgom of pleisters. Die zorgen ervoor dat de trek verdwijnt. Deze hulpmiddelen zijn alleen gratis als je ook kiest voor begeleiding. De verzekering vergoedt de medicijnen maximaal 3 maanden. Vraag jouw dokter wat jij het beste kunt doen.

Bekijk jouw stoppen met roken vergoeding

Zorgverzekeraar    
Anderzorg Hema Pro Life
Avéro Achmea Ik! Promovendum
Besured Interpolis Salland
Bewuzt inTwente Stad Holland
CZ IZZ UMC
CZdirect Kiemer Univé
De Amersfoortse  Menzis VGZ
De Friesland  National Academic ZEKUR
Delta Lloyd OHRA Ziezo
Ditzo ONVZ Zilveren Kruis
DSW OZF Achmea Zorg en Zekerheid
FBTO PNOzorg ZorgDirect

Je kunt geen rechten aan deze tabel ontlenen; er kan altijd iets wijzigen. Staat jouw verzekeraar er niet tussen of heb je andere vragen over de vergoeding? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar of bel met de Stoplijn (0800-1995).

Deel deze pagina met familie, vriend(in) of collega's

Hulp in de buurt

Vul je plaats of postcode in en zie welke coaching er dichtbij is.

Zoek
Top