Browser:
Compass:
Search:
Marker:
Met een nicotinepleister krijgt je lichaam de hele dag nicotine. De pleister geeft 24 uur lang nicotine af. Dat zorgt ervoor dat je minder last hebt van lichamelijke ontwenningsverschijnselen zoals onrust en trek. Dat maakt het stoppen met roken makkelijker.
Je plakt de nicotinepleister ergens op je lichaam. Dat kan bijvoorbeeld op je arm, been of rug. Je plakt de pleister ‘s morgens op en je kunt ervoor kiezen de pleister ‘s nachts ook op te houden. Dat zorgt ervoor dat je ook in de ochtend nog wat nicotine in je bloed hebt. De trek in een sigaret is daardoor ‘s ochtends niet zo groot. Sommige stoppers kunnen niet goed slapen met een nicotinepleister op. Doe de pleister in dat geval ‘s avonds af.
Ja, je kan verschillende typen nicotinevervangers combineren. Dit werkt zelfs beter dan één type gebruiken.
Pleisters geven langzaam nicotine af, terwijl de nicotine uit kauwgom, spray of tabletjes heel snel wordt opgenomen. Een handige combinatie is dat je nicotinepleisters gebruikt voor een basisniveau nicotine in je bloed. Daarnaast gebruik je bijvoorbeeld kauwgom voor de moeilijke momenten.
Je kunt last krijgen van jeuk of een rode huid op de plaats waar de pleister zit. Zorg ervoor dat je de pleisters telkens op een andere plek plakt. Dat kan helpen.
Het kan ook zijn dat je minder goed slaapt als je een nicotinepleister op hebt. Je kunt de pleister dan beter voor het slapen gaan af doen.
Het beste kun je naar je huisarts gaan. Je huisarts kan je helpen bij het kiezen van de juiste producten en dosering. Je kunt de pleisters ook kopen bij de apotheek of de drogist.
De kosten van de pleisters komen ongeveer overeen met wat de gemiddelde roker per dag kwijt is aan sigaretten. Als je nicotinepleisters gebruikt in combinatie met begeleiding, krijg je ze vergoed door je zorgverzekeraar.
Als je naast nicotinepleisters ook gebruik maakt van begeleiding zoals telefonische coaching of groepstherapie, verdubbelt dat de kans dat het je lukt om gestopt te blijven. Je werkt dan namelijk ook aan het veranderen van gewoontes.
Als je kiest voor nicotinevervangers in combinatie met begeleiding krijg je bovendien de kosten vergoed door je zorgverzekering.
Browser:
Compass:
Search:
Marker: