Telefonische coaching

 • Geen bijwerkingen.
 • Persoonlijke aandacht bij het stoppen.
 • Geschikt voor iedereen.
 • In het kort

  Je hebt telefonisch gesprekken met een begeleider die expert is in stoppen met roken. Je krijgt adviezen, tips en steun van je begeleider. Dit zorgt ervoor dat de kans groter is dat het je lukt om vol te blijven houden.

 • Is deze methode geschikt voor mij?

  • Je wilt het niet helemaal alleen doen.
  • Je weet niet goed hoe je het aan moet pakken.
  • Je hebt vaker geprobeerd te stoppen, zonder succes.
 • Hoe werkt deze methode?

  Bij persoonlijke begeleiding praat je met een hulpverlener. De coach helpt je om vol te houden.

  Je hebt meestal 4 of meer gesprekken met een begeleider.

 • Wie kan mij begeleiden?

  Verschillende organisaties bieden telefonische coaching aan bij stoppen met roken. De volgende organisaties doen dat volgens de wetenschappelijke richtlijnen en zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister:

  Je kunt de gratis Stoplijn bellen via 0800-1995 voor advies en informatie.

  Ben je een ouder en wil je stoppen met roken? Meld je dan online aan voor het programma Rookvrije Ouders.

 • Vergoeding

  Als je telefonische hulp krijgt, hoef je dit in veel gevallen niet zelf te betalen. Dat wordt dan namelijk door de basisverzekering gedaan.

  Bij sommige zorgverzekeraars moet eerst je eigen risico worden aangesproken. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Je zorgverzekeringsmaatschappij kan je hier meer over vertellen.

Ervaringen van anderen met deze stopmethode

Francisca (48 jaar)

“Ik ben gestopt middels telefonische coaching. En dat heeft mij énorm geholpen.”

Lees uitgeschreven tekst

“Hoi, ik ben Francisca. Ik ben 48 jaar. En ik ben inmiddels al vierenhalf jaar gestopt met roken. En daar ben ik heel blij mee.
Hoe kwam dat nu, dat ik stopte met roken? Wij waren op Schiphol en kwamen terug van een leuke vakantie. Je zit dan een aantal uren in het vliegtuig. En je komt dan het vliegtuig uit, komt op Schiphol. En ik rook zeg maar, de rook van de sigarettenlucht. En ik denk echt letterlijk: ik gooi m’n tas uit m’n handen. En ik ren naar die rookruimte toe. Toen dacht ik: ‘Ja dit kan gewoon niet. Dit is absurd’. Roken mag niet je leven beheersen. Het moet iets fijns zijn. Nou, dat was het niet meer.

Hoe ben ik gestopt? Ik ben gestopt middels telefonische coaching. En dat mag je één keer per week doen en dan zeven keer achter elkaar. En dat heeft mij énorm geholpen. Want ze helpt je door de moeilijke momenten heen. Rokers en moeilijke momenten, dat weten we allemaal, dat is na het eten. Want die zijn dan ‘Oh zo fijn’. Dan kon ik de coaching bellen. En dan stimuleerde zij mij weer om het te laten. En dat ging hartstikke goed.

Maar mijn gouden tip is wel: ‘Je moet er tussen je oren klaar voor zijn’. Want als je er ‘tussen je oren’ niet klaar voor bent dan helpt eigenlijk geen één hulpmiddel. Maar mijn hulpmiddel was echt de coaching-lijn. Perfect!”

Stuur deze stopmethode naar jezelf of iemand anders