HomeStoppen met rokenStopmethodenTelefonische coaching

Telefonische coaching

Kenmerken telefonische coaching

 • Bewezen succesvolle stopmethode;
 • Telefonisch contact met je coach;
 • Afgestemd op jouw persoonlijke situatie;
 • Geschikt voor iedereen;
 • Vergoed vanuit de basisverzekering.
 • In het kort

  Je coach begeleidt je telefonisch bij het stoppen met roken. Je hebt 6 of 7 telefoongesprekken met je coach in een periode van 3 maanden. De coaching is persoonlijk en aangepast aan jouw situatie.

 • Is deze methode geschikt voor mij?

  Deze methode is geschikt als je:

  • uitgebreide, persoonlijke begeleiding wilt;
  • het prettig vindt om persoonlijke zaken telefonisch te bespreken;
  • voldoende tijd hebt voor 6 tot 7 telefoongesprekken;
  • vaker hebt geprobeerd om te stoppen met roken, maar zonder blijvend succes.

 • Wie kan mij begeleiden?

  Telefonische coaching wordt gegeven door coaches die gespecialiseerd zijn in stoppen met roken.

  Hier vind je een overzicht van erkende coaches.

 • Hoe werkt deze methode?

  Aantal gesprekken

  Je hebt telefonische gesprekken met een coach die gespecialiseerd is in stoppen met roken. In een periode van 3 maanden spreek je de coach 6 of 7 keer op afspraak, dat verschilt per organisatie die de coaching aanbiedt.

  Stopplan

  Je maakt samen met je coach een stopplan voor jouw eigen situatie. Hij of zij begeleidt je vanaf de voorbereiding tot ongeveer 6 weken na je stopdatum. Je krijgt adviezen, tips en steun. Dit vergroot de kans dat het je lukt om blijvend te stoppen met roken.

  Je coach kan je ook advies geven over het gebruik van nicotine vervangende middelen of medicatie bij stoppen met roken.

 • Zwangerschap/borstvoeding

  Telefonische coaching geschikt voor zwangeren en vrouwen die borstvoeding geven.

  Als je rookt en zwanger wilt worden, kun je het beste eerst stoppen met roken voordat je zwanger wordt. Een rookvrije start en zwangerschap zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Stoppen wordt makkelijker wanneer je hulp krijgt. De telefonische coaches van Rookvrije Ouders zijn er om jou te helpen om te stoppen met roken. De coaches hebben ervaring met de begeleiding van stellen vóór, tijdens en na de zwangerschap.

  Hulp vragen is normaal

  Het is heel normaal om hulp te vragen bij stoppen met roken. Je kunt begeleiding krijgen van de huisarts of praktijkondersteuner. Ook als je al zwanger bent. Je kunt ook terecht bij coaches die expert zijn in het begeleiden van zwangere vrouwen die willen stoppen met roken.

  Bel voor meer informatie naar de gratis Stoplijn: 0800-1995.

 • Vergoeding

  Telefonische coaching hoef je vaak niet zelf te betalen. Dat wordt dan namelijk door je zorgverzekering gedaan. Er zijn wel voorwaarden waar de coaching aan moet voldoen. Deze voorwaarden kun je navragen bij je zorgverzekeraar.

  Lees meer over vergoeding voor stoppen met roken op deze pagina.

Ervaringen van anderen met deze stopmethode

Francisca (48 jaar)

“Ik ben gestopt middels telefonische coaching. En dat heeft mij énorm geholpen.”

Lees uitgeschreven tekst

“Hoi, ik ben Francisca. Ik ben 48 jaar. En ik ben inmiddels al vierenhalf jaar gestopt met roken. En daar ben ik heel blij mee.
Hoe kwam dat nu, dat ik stopte met roken? Wij waren op Schiphol en kwamen terug van een leuke vakantie. Je zit dan een aantal uren in het vliegtuig. En je komt dan het vliegtuig uit, komt op Schiphol. En ik rook zeg maar, de rook van de sigarettenlucht. En ik denk echt letterlijk: ik gooi m’n tas uit m’n handen. En ik ren naar die rookruimte toe. Toen dacht ik: ‘Ja dit kan gewoon niet. Dit is absurd’. Roken mag niet je leven beheersen. Het moet iets fijns zijn. Nou, dat was het niet meer.

Hoe ben ik gestopt? Ik ben gestopt middels telefonische coaching. En dat mag je één keer per week doen en dan zeven keer achter elkaar. En dat heeft mij énorm geholpen. Want ze helpt je door de moeilijke momenten heen. Rokers en moeilijke momenten, dat weten we allemaal, dat is na het eten. Want die zijn dan ‘Oh zo fijn’. Dan kon ik de coaching bellen. En dan stimuleerde zij mij weer om het te laten. En dat ging hartstikke goed.

Maar mijn gouden tip is wel: ‘Je moet er tussen je oren klaar voor zijn’. Want als je er ‘tussen je oren’ niet klaar voor bent dan helpt eigenlijk geen één hulpmiddel. Maar mijn hulpmiddel was echt de coaching-lijn. Perfect!”

Stuur deze stopmethode naar jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: