Ga naar de inhoud

Ervaringen stoppen met roken

Ervaringen stoppen met roken

Ervaringsverhalen: stoppen met roken en gestopt blijven

Wil jij een steuntje in de rug bij het stoppen met roken? Laat je inspireren door de ervaringsverhalen van onze stoppers! Verschillende mensen vertellen waarom ze wilde stoppen, hoe ze gestopt zijn en hoe ze gestopt blijven. Bekijk hier alle video’s.

Steuntje in de rug nodig?

Speciaal voor jou: een compilatie met motiverende woorden van andere stoppers!

Tips van stoppers!

Stoppen met roken en gestopt blijven? Laat je inspireren door tips van andere stoppers.

Wat hielp Marie-Jozé om te stoppen?

Marie-Jozé stopte met roken nadat haar zus overleed aan longkanker. Haar grote tip: het is belangrijk dat je heel erg gemotiveerd raakt. En echt zegt: “Ik wil niet meer!”

Frans had een kinderwens

Frans en zijn vrouw wilden heel graag een kindje krijgen. Zij zijn samen gestopt met roken en hielpen elkaar. Een mooie ervaring!

Louise voelde zich zelfverzekerder toen ze stopte

Louise ontdekt dat ze veel socialer en gezelliger is zonder sigaretten! Ze stopte met roken met hulp van een coach, medicatie en las motiverende boeken.

Joël voelde vrijheid na het stoppen

Een groot deel Joël zijn dag ging uit naar ‘sigarettenmanagement’. Toen hij stopte was dat er niet meer. Wat een vrijheid!

Carla stopte voor haar kleinkinderen

Carla vond na 50 jaar roken een belangrijke motivatie om te stoppen. Bekijk hier haar ontroerende verhaal.

Anton en ‘die éne sigaret’

Anton kreeg in de gaten kreeg dat er nooit zo iets bestaat als die éne sigaret. Dat stoppen met roken beter is voor het milieu, is voor hem ook belangrijk.

Gaby stopte met vapen

Gaby dacht dat vapen hielp om stress te verlagen, maar het veroorzaakte juist stress. Ze rookte en vapete dagelijks veel. Ze noemt hier de vele voordelen van het stoppen. Laat je inspireren door haar verhaal!

Cornelie stopt met roken

Cornelie wil stoppen met roken. Stopcoach Pauline Haasbroek helpt om Cornelies valkuilen te ontdekken. Zo blijkt het café een flinke uitdaging

Joris zoekt hulp bij het stoppen

Joris meldt zich aan bij de Rookstoppoli van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Daar helpt stopcoach Pauline Haasbroek hem met het stoppen.

Delia volgde een groepstraining

Delia was haar rookverslaving zat. Haar huisarts stuurde haar naar een groepscursus. Ze haalde veel steun uit het delen van haar ervaringen over stoppen met roken. De eerste moeilijke tijd kreeg ze van het ziekenhuis gratis medicijnen. Nu is Delia helemaal van haar verslaving af.

Michael wilde stoppen voor zijn kinderen

Michael wilde zijn kinderen kunnen uitleggen dat roken slecht voor je is, zonder zelf naar de rook te ruiken. Hij besloot te stoppen. Na een paar weken van heftige ontwenningsverschijnselen raakte hij overtuigd om nooit meer te roken.

Wilfred stopte omdat hij er helemaal klaar mee was

Wilfred rookte een pakje zware shag per dag. Hij deed mee aan Stoptober 2014 en bleef ook na de maand oktober gestopt met roken.

Maxine wilde zwanger worden

Na een griepje besloot Maxine op eigen kracht te stoppen met roken. Ze begon nooit meer. Haar kinderwens zorgde ervoor dat zij volhield. Uiteindelijk stopte Maxine’s vriend ook tijdens haar zwangerschap. Ze haalde hier veel steun uit op zwakke momenten.

Samia stopte omdat haar vader overleed aan longkanker

In het verleden stopte Samia al vaker met roken, maar dit lukte nooit. Zuigtabletten hielpen Samia om helemaal te stoppen. Binnen een maand bouwde ze haar rookgewoonten af. Nu voelt ze zich veel gezonder. Haar handen trillen niet meer en ze is veel rustiger.

Maarten wilde zich weer gezond voelen

Maarten is heel vaak opnieuw gestopt en weer begonnen. Daar leerde hij veel van en inmiddels is hij definitief gestopt.

Paul wilde dat zijn kinderen niet zouden gaan roken

Paul probeerde een paar keer te stoppen, maar het lukte pas definitief toen zijn vrouw zwanger werd. Hij onderzocht bij zichzelf wat eigenlijk de reden was om te roken en realiseerde zich, dat hij zijn kinderen belangrijker vond.

Melissa vond roken te duur worden

Bij de dokter zag Melissa dat er een groepsles bestond om te stoppen met roken. De ervaringen van anderen hielp haar om door te zetten. Medicijnen op recept waren een extra steun. Nu kan ze veel meer leuke spulletjes kopen voor in haar huis.

Freddy stopte na haar pensionering toen ze ziek werd

Je bent nooit te oud om te stoppen. Freddy werd ziek na haar pensioen en stopte plotseling met roken. Ze overleefde het en is inmiddels al 92 jaar. Haar belangrijkste tip: Beloof te stoppen aan iemand van wie je houdt. Dat maakt het makkelijker.

Romeo stopte op advies van de arts na een hartinfarct

Romeo kreeg een hartinfarct. Op advies van de cardioloog ging hij naar de rookstop-poli in het ziekenhuis en deed mee met een groepstraining.

Francisca vond dat roken haar leven teveel beheerste

Francisca stopte toen ze zich besefte dat roken haar leven teveel ging beheersen. Ze had veel baat bij telefonische coaching.

Manuela had er genoeg van

Manuela had genoeg van het roken. Het kostte haar veel minder moeite dan ze had verwacht om te stoppen.

Suvada stopte omdat ze eigenlijk geen tijd had om te roken

Suvada kreeg van haar twee kleinkinderen telkens de vraag: waarom rook je? Daar wist ze geen goed antwoord op. Bovendien heeft ze een baan waardoor ze eigenlijk geen rookpauze kan nemen.

Jouw ervaring ook delen met anderen?

Mail ons
Stoplijn: 0800-1995