Kan ik stoppen met roken met behulp van de e-sigaret?

Te weinig bekend over stoppen met de e-sigaret

Er is op dit moment nog te weinig wetenschappelijk onderzoek afgerond. We kunnen daarom niet met zekerheid zeggen hoe effectief de e-sigaret is als hulpmiddel om te stoppen met roken.

De e-sigaret is om deze reden niet de eerste keus als je wilt stoppen met roken. Kies liever een stopmethode waarvan we weten dat het werkt.
Ben je al meerdere keren gestopt met behulp van effectieve stopmethoden? Is het je nog niet gelukt om gestopt te blijven? Dan zou je kunnen overwegen om de e-sigaret te proberen.

Afbouwen in afstapjes

Sommige gebruikers zijn enthousiast, omdat je met een e-sigaret langzaam de hoeveelheid nicotine die je binnenkrijgt kan afbouwen. Net zoals met nicotinevervangers. Daardoor krijg je minder lichamelijke ontwenningsverschijnselen.

Risico: verleiding

Een risico is dat je de gewoontes die je hebt aangeleerd rond roken in stand houdt (zoals even ‘iets opsteken’ in de ochtend of na het eten). Op die manier blijf je ermee bezig en kan de verleiding erg groot worden om weer echt te gaan roken.

Dosering

Het is niet de meest eenvoudige manier om te stoppen met roken. Je zult tijd moeten steken in het vinden van een voor jou geschikt model en vloeistof.

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders