HomeMotivatieBepaal of je echt wilt stoppen

Bepaal of je echt wilt stoppen

Rookstopcoach Pauline Haasbroek werkt in het Rode Kruis Ziekenhuis.
Ze begeleidt mensen die willen stoppen met roken. Speciaal voor Ikstopnu geeft ze antwoord op belangrijke vragen over stoppen met roken. 

Wil je echt stoppen?

Lees uitgeschreven tekst

“Als je wilt stoppen zal je merken dat je heel vaak twijfelt. Het ene moment wil je stoppen en het andere moment denk je: ah ik sta gezellig op een feestje, doe nu maar niet. Het is altijd een weegschaal, het is kijken waar je zit op die wip.

Wat veel mensen bijvoorbeeld zeggen is dat ze het lekker vinden, dat het gezellig is. Maar ook bij stress dat je meer rookt, dat het rust geeft. Dus zo kan je het voor jezelf uitschrijven alle redenen waarom je rookt. 0 – ik wil niet stoppen en 10 – dat is het allerliefste wat ik nu doe. Waar zit je op die schaal? Schrijf die voor jezelf allemaal uit, dan krijg je een goeie balans van waarom je rookt en waarom je niet rookt. En dan merk je vanzelf al van: oké welke redenen wegen zwaarder voor mij.

Zorg dat je iets bij je hebt waar je redenen om te stoppen met roken op staan,  zodat je dat kan oproepen op het moment dat je gezellig op dat feestje staat en dan heb je het evengoed gezellig op het feestje, maar dan weet je van: ik ga niet roken.”

Hoe bepaal je of je echt wilt stoppen? Bekijk de video en ontdek het antwoord.

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: