HomeAlle onderwerpenRoken en zwangerschap

Roken en zwangerschap

Roken en zwangerschap

Wil je zwanger worden? Of ben je zwanger? Dan is stoppen met roken heel belangrijk voor een gezonde start voor je kind. Op deze pagina staan tips en adviezen die jou en je partner helpen met stoppen. Ook lees je wat je kunt doen om rookvrij te blijven na de zwangerschap.

Wil je direct met iemand praten over roken en zwangerschap? Bel dan de gratis Stoplijn op 0800-1995 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar).

 • Ik wil zwanger worden en ik wil stoppen met roken

  Wil je zwanger worden? Dan is het belangrijk dat je eerst stopt met roken. Daarna stop je pas met anticonceptie. Zo is de kans groter dat je zwanger wordt. Ook de kans op een miskraam is kleiner.

  Wil je meer weten over de voordelen van stoppen met roken lezen voordat je zwanger wordt? Of begeleiding hierbij krijgen? Lees dan hier verder.

 • Ik ben zwanger en ik wil stoppen met roken

  Als je zwanger bent en je wilt stoppen met roken, heeft dat altijd zin! Het liefst stop je natuurlijk voordat je zwanger bent of aan het begin van de zwangerschap. Maar ook later in de zwangerschap heeft stoppen veel voordelen voor jou en je kind.

  Wil je meer weten over de voordelen van stoppen met roken lezen als je zwanger bent? Of begeleiding hierbij krijgen? Lees dan hier verder.

 • Ik heb een kind en ik wil stoppen met roken

  Ook na de zwangerschap is stoppen met roken een goed idee. Het levert jou en je kind direct veel voordelen op.

  Wil je meer weten over de voordelen van stoppen met roken lezen als je bevallen bent? Of begeleiding hierbij krijgen? Klik dan hier verder.

 • Begeleiding bij stoppen met roken

  Hulp vragen is normaal

  Het is heel normaal om hulp te vragen bij stoppen met roken. Je kunt begeleiding krijgen van de huisarts of praktijkondersteuner. Ook als je al zwanger bent of na je zwangerschap.

  Je kunt als je zwanger bent ook terecht bij speciale coaches. Die zijn expert in het begeleiden van zwangere vrouwen die willen stoppen met roken.

  Medicatie voorschrijven

  Stoppen zonder nicotinevervangende middelen of medicijnen op recept is het beste. Lukt dat niet, dan kan de huisarts of specialist je nicotinevervangers of een ander medicijn voorschrijven dat gebruikt mag worden tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Dit mag alleen als je ook begeleiding krijgt.

  Bel voor meer informatie naar de gratis Stoplijn: 0800-1995.

5 redenen om te stoppen met roken van en voor (aanstaande moeders)

Deze video laat je zien waarom (aanstaande) moeders ervoor kiezen om te stoppen met roken. Ook jij kan het!

Stress is erger voor je kind dan roken (waar/onwaar)

Weet jij wat waar en onwaar is? Er zijn een aantal belangrijke misverstanden over roken tijdens de zwangerschap. Bekijk de video en ontdek wat waar is.

Browser:

Compass:

Search:

Marker:

Stoplijn