HomeAlle onderwerpenHeb ik meer kans om ziek te worden door corona als ik rook? (COVID-19)

Heb ik meer kans om ziek te worden door corona als ik rook?

Mensen die roken lopen meer kans om ernstig ziek te worden door corona. Daarom is het een goed idee om te stoppen met roken.

 • Hebben mensen die roken meer kans om besmet te raken door corona?

  Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar het coronavirus. Daarom weten we niet zo goed of rokers sneller besmet raken. Maar rokers worden wel vaker ernstig ziek als ze besmet raken. Het is dus verstandig om te stoppen met roken.

  Longen verbeteren snel

  Je longen verbeteren snel als je stopt met roken. Na een paar dagen is je afweer al verbeterd. Binnen twee weken heb je minder last van een loopneus. En na 3 maanden is het slijmvlies van de longen hersteld.

  Lees hier meer effecten van stoppen met roken

 • Hebben mensen die roken meer kans op klachten door COVID-19?

  De meeste mensen worden weer beter als ze besmet raken met het coronavirus. Veel mensen krijgen slechts lichte klachten zoals hoesten, keelpijn of koorts.

  Rokers zijn vaker ernstig ziek

  Een deel van de mensen dat besmet raakt met het coronavirus wordt wel ernstig ziek. Rokers moeten vaker in het ziekenhuis behandeld worden als ze besmet raken met COVID-19. Het is daarom verstandig om te stoppen met roken.

  Longen verbeteren snel

  Je longen verbeteren snel als je stopt met roken. Na een paar dagen is je afweer al verbeterd. Binnen twee weken heb je al minder last van een loopneus. En na 3 maanden is het slijmvlies van de longen hersteld.

  Lees hier meer effecten van stoppen met roken

 • Hoelang moeten mensen stoppen met roken voor minder risico door corona?

  Je gezondheid verbetert snel als je stopt met roken. Je afweer is na een paar dagen al verbeterd. Mensen die stoppen met roken hebben na 2 weken al minder last van een verstopte neus. Na 3 maanden is het slijmvlies in de longen hersteld.

  Lees hier meer effecten van stoppen met roken

  Bronchitis of longontsteking

  Je loopt ook minder risico op bronchitis of longontsteking als je stopt met roken.

  Weinig onderzoek

  Toch is het lastig te zeggen hoe lang je moet stoppen voordat je evenveel risico loopt als mensen die nog nooit gerookt hebben. Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar het virus. Daardoor is er veel onbekend.

 • Hoe kan ik stoppen met roken tijdens de corona epidemie?

  Je kunt hulp krijgen bij het stoppen met roken. Uit onderzoek blijkt dat stoppen met roken vaker lukt als mensen begeleiding zoeken.

  Hulp op afstand

  Tijdens de corona epidemie is het slim om hulp op afstand te zoeken. Je kunt daarvan gebruik maken van:

  Lees meer over stoppen met roken tijdens de corona epidemie.

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: