31 mei is Wereld Niet Roken Dag

#CommitToQuit

Het thema van dit jaar is Commit to Quit, of Stoppen met volle inzet. Want als je echt wilt stoppen, is de kans groot dat het je gaat lukken. Wij willen jou helpen om te beginnen met stoppen. Of om gestopt te blijven. Over heel de wereld beloven mensen dat ze op Wereld Niet Roken Dag stoppen met roken. Doe jij ook mee?

Maak een plan

Waarschijnlijk weet je wel dat het beter is om te stoppen met roken. Maar waarom wil jij stoppen? Wil je fit zijn voor je (klein)kinderen? Of geld besparen? Maak een lijst met alle redenen. Denk na of een stopmiddel of stopbegeleiding jou kan helpen. Je kunt ook om advies vragen bij de gratis Stoplijn (0800-1995). En dan… volhouden!

Stop jij met volle inzet?

Wist je dat de meeste mensen 5 keer stoppen voor ze blijvend gestopt zijn? Het is dus niet erg als het je niet in een keer lukt. Bedenk waarom het mis ging. Was je er niet klaar voor, of was er een stressvolle gebeurtenis? Praat jezelf niet de put in. Wees trots op jouw stoppoging en probeer die valkuil dit keer te voorkomen. Met volle inzet gaat het je lukken!

Wees een (s)topper!

Samen willen we jou helpen om te beginnen met stoppen of om gestopt te blijven. Ben jij vanaf 31 mei rookvrij? Laat het ons weten! Gebruik de hashtags #CommitToQuit en #31MeiRookvrij.
Wil je meer weten over het thema Commit to Quit van de Wereld Niet Roken Dag? Kijk dan op de website van Wereld Niet Roken Dag (let op: Engelse site).

 

Doe je mee? 31 mei Wereld Niet Roken Dag

Start met voorbereiden

Wil jij graag stoppen met roken? Start dan op Wereld Niet Roken Dag met je voorbereiding.

Ga naar Start met voorbereiden

Start met stoppen

Heb jij je voorgenomen om te stoppen? Start met stoppen op Wereld Niet Roken Dag.

Ga naar Start met stoppen

Steun een ander

Zet mensen die gestopt zijn met roken of willen stoppen in het zonnetje.

Ga naar Steun een ander

Ontmoet andere (s)toppers

Word lid van de gratis Facebook groep. Ontmoet mede-stoppers en ontvang tips, advies en steun.

Ga naar Ontmoet andere (s)toppers

Blijf jij 31 mei rookvrij? Deel het met ons op Instagram en wordt uitgelicht!

#ikrock @ikstopnu.nl

1 dag stoppen met roken maakt je al gezonder

 • Na 20 minuten

  Het niveau nicotine in je lichaam zakt. Je bloeddruk en hartslag dalen. De temperatuur van je handen en voeten wordt weer normaal (minder koud).

 • Na 24 uur

  Alle koolmonoxide is al uit je lichaam. Koolmonoxide is een gas dat je binnenkrijgt door te roken.

  Koolmonoxide is één van de belangrijkste schadelijke stoffen in rook. Het neemt in je bloed de plek van zuurstof in en vermindert daardoor de zuurstoftoevoer naar al je organen.

  Nu je bloed weer meer zuurstof bevat, kan je lichaam beginnen met herstellen.

 • Na 48 uur

  Bekijk op deze pagina hoe je gezondheid verbetert als je ook na deze dag gestopt blijft.

Hulp nodig bij stoppen of gestopt blijven?

Bel de gratis Stoplijn

Over Wereld Niet Roken Dag

De Wereld Niet Roken Dag is in het leven geroepen door de World Health Organization (WHO) in 1987 om aandacht te schenken aan de gevaren van roken.

Wereldwijd worden rokers aangemoedigd om (ten minste één dag) te stoppen met roken. Ikstopnu.nl sluit zich hier volledig bij aan. Wij brengen zoveel mogelijk mensen op de hoogte van deze dag en motiveren rokers om een dag te stoppen en het vervolgens zo lang mogelijk vol te houden.

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker:

Stoplijn