Home10 redenen om te stoppen met roken op vakantie

10 redenen om te stoppen met roken op vakantie

De koffers zijn gepakt en jij bent er klaar voor. Lekker weg. Vakantie vieren. Genieten van de zon, blije gezichten en lekker eten. Niks moet, alles mag! Een mooi moment om te stoppen met roken. Lees de 10 redenen om te stoppen met roken op vakantie. Uiteraard geven we je ook tips!

10x stoppen met roken op vakantie

 1. Ga je met het vliegtuig of de trein op reis? Dan heb je de eerste paar rookvrije uren al doorstaan. Vanaf dan is het een kwestie van volhouden en sterk blijven.
 2. Ga je met de auto? Geniet dan (samen met je medepassagiers) van een rookvrije auto en de heerlijke frisse zomerwind die door de ramen naar binnen waait.
 3. Je hebt meer dan genoeg afleiding tijdens moeilijke momenten. Praat met mensen, maak een wandeling, neem een duik, zing een lied, ga touwtje springen, speel een spelletje … (vul zelf aan).
 4. Je bent uit je normale routine. Roken is vaak verslaving en ook een ingesleten gewoonte. Op vakantie heb je een andere dagindeling en planning. Dit helpt je om je gewoontes te doorbreken en nieuwe aan te leren.
 5. Voel je je chagrijnig of gestrest? Op vakantie kun je daar waarschijnlijk gemakkelijker mee omgaan waardoor je sneller weer opgewekt bent.
 6. Het vermijden van moeilijke situaties is op vakantie veel gemakkelijker. Op je werk loop je niet zomaar weg. Op vakantie kan je een rondje gaan wandelen of hardlopen of iets anders doen waardoor je jezelf uit de moeilijke situatie haalt.
 7. Je kunt nog meer genieten van de gezellige avondjes uit eten. Je ruikt en proeft beter waardoor alles lekkerder smaakt. En je hoeft niet meer naar buiten tussen het voorgerecht en diner in.
 8. Je houdt geld over voor extra leuke dingen op vakantie. Trakteer op een ijsje of koop mooie souvenirs van het geld dat je al bespaard hebt.
 9. Na 72 uur voel je je al gezonder. Ademen gaat al wat makkelijker en je krijgt meer energie.
 10. Je ziet er uitgerust uit als je terugkomt van vakantie. Je hebt namelijk minder wallen en donkere cirkels rond je ogen, doordat je huid beter is doorbloed. Dat geeft je al een mooiere huidskleur. Ook maak je meer collageen aan als je stopt met roken. Dat is een stof die de huid soepel en stevig maakt. Ook trekt dat je oogleden gladder. Daarnaast kunnen je ogen geïrriteerd raken door stoffen in de rook. Dat geeft ze een vermoeide uitstraling. Dit trekt weg als je bent gestopt.

Stoppen met roken op vakantie is toch veel te moeilijk?

Natuurlijk kom je ook veel uitdagingen tegen als je stopt met roken tijdens je vakantie. Wij adviseren je om je goed voor te bereiden.

Een goede voorbereiding is het halve werk: 3 tips

 • Maak een afspraak met je dokter en bespreek hoe jij het beste kan stoppen
 • Bel de gratis Stoplijn voor persoonlijk advies (0800-1995)
 • Kies een stopmethode die het best bij jou past

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: