Ga naar de inhoud

10 Redenen om te stoppen met roken op vakantie

Promotional

Vakantie!

Je hebt je koffers gepakt en jij bent er klaar voor. Lekker weg en vakantie vieren. Niks moet, alles mag! Een mooi moment om te stoppen met roken. Ja, echt! Hier vind je 10 redenen waarom stoppen met roken op vakantie een goed idee is!

10 redenen om te stoppen op vakantie:

  1. Ga je met het vliegtuig, bus of trein? Dan heb je de eerste paar rookvrije uren al doorstaan. Alleen nog volhouden! 
  1. Ga je met de auto? Geniet dan (samen met de andere passagiers) van een rookvrije auto. 
  1. Je hebt meer dan genoeg afleiding tijdens moeilijke momenten. Praat met mensen, ga shoppen, maak een wandeling, neem een duik, speel een spelletje… 
  1. Je bent uit je normale routine. Roken is vaak een gewoonte geworden. Op vakantie zien je dagen er heel anders uit. Doorbreek je gewoonte en rook niet! 
  1. Voel je je chagrijnig of gestrest? Op vakantie kun je makkelijker rustig aan doen. Ga languit op die ligstoel in het zonnetje, dan is je slechte humeur zó verdwenen.  
  1. Moeilijke momenten uit de weg gaan is makkelijker op vakantie. Op je werk loop je niet zomaar weg. Maar op vakantie kan je een rondje gaan wandelen of hardlopen of iets anders doen! 
  1. Je kunt nog meer genieten van de gezellige avondjes uit eten. Je ruikt en proeft beter waardoor alles lekkerder smaakt.  
  1. Je houdt geld over voor extra leuke dingen op vakantie. Trakteer op een ijsje of koop mooie souvenirs van het geld dat je al bespaard hebt. 
  1. Na 72 uur voel je je al fitter. Ademen gaat makkelijker en je krijgt meer energie. 
  1. Je ziet er uitgerust uit als je terugkomt van vakantie. Je hebt namelijk minder wallen en donkere cirkels rond je ogen, doordat je huid beter is doorbloed. Dat geeft je ook een mooiere huidskleur. Ook maak je meer collageen aan als je stopt met roken. Dat is een stof die de huid soepel en stevig maakt. Ook trekt dat je oogleden gladder.  
Promotional

We zijn er voor jou

Voor vragen en motivatie. Of een luisterend oor. Je kunt gratis met onze Stoplijn bellen: 0800-1995 of chatten.
Neem contact op
Open chat Stoplijn: 0800-1995