HomeVraag en antwoordVraag en antwoord groepstrainingWelke groepstrainingen bestaan er?

Welke groepstrainingen bestaan er?

Er zijn allerlei verschillende trainingen om te stoppen met roken. Van een aantal is bewezen dat ze goed werken.

Voorbeelden van effectieve groepstrainingen

 • Pakje Kans

  Pakje Kans is een groepstraining van 9 bijeenkomsten. Je stopt tegelijk met de andere deelnemers. De training zorgt ervoor dat je motivatie sterk blijft. Je leert ook omgaan met moeilijke momenten.

  Pakje Kans is één van de hoogst scorende ondersteuningsmethoden en maakt de kans dat stoppen met roken je lukt 3x groter dan dat je het alleen probeert.

  Ik wil deze training volgen

  De groepstraining Pakje Kans kun je volgen bij Indigo. Lees er meer over op hun website.

  De groepstraining Pakje Kans wordt ook vaak aangeboden door de GGD. Kijk bij de GGD in jouw regio en informeer naar de mogelijkheden.

 • Rookvrij! Ook jij?

  Rookvrij! Ook jij? is een groepstraining van 7 bijeenkomsten.  Je zit met minimaal 8 en maximaal 16 mensen in een groep.

  Na 2 weken voorbereiding stop je met roken. Tegelijk met de andere deelnemers. De begeleiding en steun van de groep helpt je om de eerste weken vol te blijven houden.

  Rookvrij! Ook jij? is een bewezen effectieve methode, die in Engeland op universiteiten is ontwikkeld.

  Ik wil deze training volgen

  Ga naar de website van Rookvrij! Ook jij?

 • Voel je Vrij!

  Voel je Vrij! is een groepstraining van 7 bijeenkomsten. Je stopt samen met roken en gaat actief aan de slag met je leefstijl. Iedere deelnemer krijgt een ‘maatje’ uit de groep. Dat zorgt voor extra steun en motivatie.

  Ik wil deze training volgen

  De groepstraining Voel je Vrij! wordt gegeven door Momentum. Ga voor meer informatie naar de website van Momentum.

 • Wil je meer lucht in je leven? Stop met roken!

  Psymind biedt een training aan waarin je werkt met leerdoelen om te stoppen met roken. Het versterken van je motivatie is een belangrijk onderdeel.

  In deze groepstraining leer je patronen doorbreken door anders denken en doen.

  De begeleiding heeft een keuzemenu waarin diverse onderwerpen aan bod komen. Bijvoorbeeld stresspreventie, slapen, leefstijl en zelfcontrole. Het veranderen van je leefstijl staat centraal.

  De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 á 2 uur verspreid over 10 weken. Ná de training heb je recht op 3 (telefonische) contactmomenten gedurende het stopjaar. Dit maakt de kans op terugval een stuk kleiner.

  Ik wil deze training volgen

  Ga naar de website van Psymind

 • WeQuit (Offline)

  WeQuit (offline) is een  groepstraining die bestaat uit een intake en 6 groepsgesprekken. In een klein groepje word je door een psycholoog begeleid bij het stoppen met roken. Indien sprake is van COVID bieden we wandelsessies in de buitenlucht of zoeken we een grotere locatie.

  Ik wil deze training volgen

  Ga naar de website van WeQuit

 • Rookvrij en Fitter

  Je intake heb je 1-op-1 met een coach. Daarna starten de groepssessies. 3 weken lang, 2x per week. Thema’s als motivatie, voeding en ontspanning komen voorbij. Ook kun je wekelijks een ‘Fresh Air Walk’ doen met een coach. Dit zit bij het programma inbegrepen, maar volg je naast de groepstraining als je daar zin in hebt.

  Ga voor meer informatie naar de website van Rookvrij en Fitter.

Ik wil een groepstraining volgen om te stoppen met roken

Bekijk de opties

Vind begeleiding dichtbij huis

Bekijk de kaart

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: