HomeVraag en antwoordMoet je een dieet volgen als je stopt met roken?

Moet je een dieet volgen als je stopt met roken?

Het is niet nodig om een dieet te volgen als je stopt met roken. Maar het is goed om te weten dat je zwaarder kunt worden na het stoppen. Wel 4 van de 5 mensen die roken worden een paar kilo zwaarder na het stoppen. Je ruikt en proeft bijvoorbeeld beter als je gestopt bent. Daardoor kun je meer gaan eten. Maar er zijn meer redenen waardoor je zwaarder kunt worden na het stoppen.

Meer snoepen en snacken

Sommige mensen gaan meer snoepen en snacken om de trek in een sigaret te onderdrukken. Het is goed om dat in de gaten te houden. Het is natuurlijk heel mooi dat je het stoppen volhoudt. Maar wat kun je naast snoepen nog meer doen om nee te zeggen tegen de trek in een sigaret? Lees hier wat je kunt doen als je de behoefte voelt om te roken.

Nicotine versnelt de stofwisseling

Daarnaast zorgt de nicotine in tabak voor een snellere stofwisseling. Dat betekent: wat iemand eet of drinkt wordt extra snel gebruikt en afgebroken door het lichaam. Na het stoppen met roken, gaat de stofwisseling weer terug naar de normale snelheid. Dat kan ervoor zorgen dat iemand zwaarder wordt.

Wil je ervoor zorgen dat je niet zwaarder wordt na het stoppen met roken? Het Voedingscentrum heeft tips: Hoe zorg ik ervoor dat ik niet aankom als ik stop met roken? | Voedingscentrum 

10 voordelen van stoppen met roken

Bekijk in 1 minuut 10 voordelen van stoppen met roken.

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: