HomeVraag en antwoordIs het erg als ik 1 sigaret per dag neem?

Is het erg als ik 1 sigaret per dag neem?

Hoe minder rook je binnenkrijgt hoe beter voor je gezondheid! Het zou handig zijn als je zomaar terug kan naar 1 sigaret per dag en dat vol kunt houden, maar dat lukt eigenlijk geen mens. Dat komt doordat de nicotine in sigaretten verslavend werkt.

Wat gebeurt er als je 1 sigaret rookt?

Je lichaam raakt eraan gewend en gaat steeds een bepaalde hoeveelheid nicotine vragen. Als je die nicotine niet aan je lichaam geeft, ga je je niet lekker voelen. Je voelt je dan chagrijnig en onrustig. Dat zijn de ontwenningsverschijnselen. Je lichaam vraagt dan om nieuwe nicotine. En jij denkt dan dat je wel weer een sigaret kunt roken.  Zo ga je steeds een beetje meer roken. En dat is toch juist wat je niet wilt? Bovendien is elke sigaret schadelijk voor het lichaam: ook als je er maar 1 rookt (of 2, of 3, …).

Helemaal stoppen met roken zal zo ook steeds moeilijker worden. Je gaat er zo namelijk nooit écht voor. Niet meer roken betekent dus helemaal stoppen met roken en er niet soms eentje opsteken. Door af en toe nog 1 sigaret te roken maak je het afscheid alleen maar lastiger voor jezelf. Helemaal stoppen is even doorbijten, maar makkelijker dan jezelf steeds 1 sigaret te gunnen.

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: