HomeStoppen met rokenStopmethodenMindfulness

Mindfulness en stoppen met roken

 • In het kort

  Mindfulness is een methode die je helpt op een andere manier te kijken naar gedachtes en gevoelens.

  Er zijn veel mensen die zeggen dat ze de zin in een sigaret kunnen ‘omdenken’. Toch is het op dit moment niet helemaal duidelijk hoe goed het werkt. Een van de problemen is dat niet iedereen dezelfde trucjes gebruikt om de zin in een sigaret weg te denken. Daarom is er op dit moment nog niet genoeg wetenschappelijk bewijs om te zeggen dat mindfulness helpt bij het stoppen met roken.

 • Hoe werkt mindfulness?

  Mindfulness zorgt ervoor dat je meer controle over je gedachten krijgt. Daardoor word je je meer bewust van de prikkels die aanzetten tot het opsteken van een sigaret. Op die manier krijg je meer controle over je gedrag.

  Er zijn verschillende boeken die de methode gebruiken om je te helpen stoppen met roken. Die boeken helpen je de zin in een sigaret ‘om te denken’ zodat je er niet zoveel last meer van hebt.

  Door mindful te leren leven, ben je minder snel gestresst. Ook dat zou kunnen bijdragen aan succesvol stoppen met roken.

 • Vergoeding

  De vergoeding voor een mindfulness-training is per zorgverzekering verschillend. Op onze website kan je lezen hoeveel zorgverzekeraars vergoeden als je stopt met roken.

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: