HomeStoppen met rokenStopmethodenErkende begeleiding bij stoppen met rokenMet erkende begeleiding stoppen met roken

Ik wil stoppen met roken met behulp van erkende begeleiding

Zo pak je het aan:

Stap 1: Maak een keuze voor begeleiding door de huisarts, persoonlijke coaching, telefonische coaching of een groepstraining;

Stap 2: Maak een afspraak met je huisarts of een coach;

Stap 3: Geef aan dat je wilt stoppen met roken met behulp van erkende begeleiding;

Stap 4: Je huisarts/coach helpt je verder.

Vind jouw begeleider

Ervaring van Melissa over groepstraining

“Het was echt heel leuk, het motiveerde elkaar ook.”

Lees uitgeschreven tekst

“Hi, ik ben Melissa, ben 21 jaar oud.  Ik heb een pakje per dag gerookt. Misschien iets meer zelfs en met op stap gaan nog veel meer. Ik woon sinds een paar maanden op m’n eigen. Ik kom erachter dat het heel veel geld kost. En dat vind ik echt zonde. Dat is mijn reden dus waarom ik stop.

Op een dag ging ik naar de dokter toe, voor een andere reden. Toen zag ik op een beeldscherm staan over stoppen met roken. Dat je een cursus kan volgen met een groep. Ik ben toen thuis gaan nadenken. Ik dacht; ik wil wel meer informatie. Daarna ben ik de dokter gaan bellen. Heb toen een afspraak gemaakt voor meer informatie. Ik een folder gekregen van hun en heb gebeld voor een afspraak. Toen ben ik die cursus gaan volgen. Dat is gewoon een groep, met groepslessen.

In het begin moest ik wel lachen. Zag een heleboel oudere mensen en ik dacht: oh jee. Maar het was echt supergezellig. Ze vonden het ook heel goed, dat ik, iemand van eenentwintig daar kwam. Veel mensen willen misschien nog niet stoppen. Maar ik was er echt klaar voor. Het was ook echt heel leuk,  want je motiveerde elkaar ook. Sommige mensen hadden hele emotionele verhalen. Waarvan ik dacht: wow, das wel echt een goeie reden om te stoppen. Het was dus ook echt heel gezellig. En je had ook een maatje waar je elke dag mee belde. Als het dan even niet goed ging, of tips en elkaar motiveren. Zo kwam je er echt wel doorheen.

Ik slikte ook medicijnen, pilletjes. Dat heeft me ook nog goed geholpen. Na twee weken was ik gestopt. Iedere week die ik gestopt was hield ik ook echt bij. Omdat ik zo trots op mezelf was. Ik ging dingen kopen voor in m’n huisje. Dat liet ik dan ook aan mensen zien van: kijk dit heb ik gekocht, omdat ik nu gestopt ben met roken en zoveel geld overhoud. Zo ging ik om de zoveel tijd me eigen belonen. En zo hield ik het ook wel echt vol.”

Vind begeleiding dichtbij huis

Bekijk de kaart

Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Bel de gratis Stoplijn om je verder te helpen: 0800-1995.

Stuur deze stopmethode naar jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: