HomeMotivatieValkuilen stoppen met roken

Valkuilen stoppen met roken

Rookstopcoach Pauline Haasbroek werkt in het Rode Kruis Ziekenhuis.
Ze begeleidt mensen die willen stoppen met roken. Speciaal voor Ikstopnu geeft ze antwoord op belangrijke vragen over stoppen met roken. 

Valkuilen stoppen met roken

Lees uitgeschreven tekst

“Ik zeg weleens: die sigaret heeft alles meegemaakt wat jij ook hebt meegemaakt, dus er zijn nogal wat valkuilen. Dat kan gekoppeld zijn aan koffie, na het eten, maar het kan ook gekoppeld zijn aan emoties. Het kan gekoppeld zijn aan personen, bijvoorbeeld die goeie vriendin die je gezellig ziet op het terras. Dus schrijf van tevoren goed op: wat zijn de momenten waarop je rookte. Dat zijn waarschijnlijk ook je valkuilen, want als je die bij elkaar hebt kan je ook goed gaan bedenken: wat kan ik gaan doen. Maar op je werk kan je moeilijk gaan puzzelen. Dus voor elke situatie zal je iets moeten bedenken om iets van afleiding te kunnen vinden waardoor je gedachte weer even weg bij het roken is. Dus schrijf je valkuilen goed op en dan ben je beter voorbereid.”

Er zijn best wat valkuilen als je stopt met roken. Pauline legt uit: “Je sigaret heeft alles meegemaakt wat jij ook hebt meegemaakt.” Dus bij heel veel momenten op de dag denk je vast aan een sigaret. Hoe ga je hiermee om? Bekijk de video.

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: