Joris zoekt hulp bij het stoppen met roken

Joris zoekt hulp bij het stoppen met roken. Tijdens zijn werk als psychiatrisch verpleegkundige helpt hij anderen met mentale klachten. Maar het lukt niet om hemzelf van de sigaret af te helpen. In de video kun je zien hoe hij hulp zoekt bij een stoppen-met-roken-coach.

Joris zoekt hulp bij stoppen met roken

Joris meldt zich aan bij de Rookstoppoli van het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Daar helpt stopcoach Pauline Haasbroek hem met het stoppen.

Lees uitgeschreven tekst

“Er zit gewoon een verslaafde jongen in mij. ’s Ochtends is het eerste wat ik doe een kop koffie zetten en een sigaretje roken. Maar ik wil daarmee stoppen. Binnenkort word ik 50. Dan moet het echt afgelopen zijn. Ik wil mijn kinderen nog groot zien worden.

Normaal gesproken help ik andere mensen met mentale klachten. Ik werk namelijk als psychiatrisch verpleegkundige in de Woenselse Poort. Maar juist daar is het een uitdaging om niet te roken. Met cliënten ga ik vaak een sigaretje roken. Dan kun je makkelijk een gesprek aanknopen. Zo kom ik in contact met de cliënten.

Het is me nog nooit gelukt om zelf te stoppen met roken. Daarom zoek ik hulp bij het stoppen met roken. Ik heb me aangemeld bij de Rookstoppoli in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Daar helpt stopcoach Pauline Haasbroek me stoppen met roken. Ik zou het heel mooi vinden als het op deze manier wel lukt.

Bij een eerdere poging om te stoppen kreeg ik steun van collega’s. Als ik dan zin had in een sigaret, dan zei ik dat tegen ze. Dan hielpen ze me. Dan gaat de zin snel weer over.”

 • Over Joris

  Joris werkt als psychiatrisch verpleegkundige in de Woenselse Poort. Daar begeleidt hij mensen met mentale problemen.

  Joris is al vroeg begonnen met roken. Hij komt uit de tijd waarin het nog normaal was dat er sigaretten op tafel stonden voor bezoek. Zo rookte hij ook zijn eerste sigaret thuis bij zijn ouders. Het duurde niet lang voordat hij verslaafd raakte.

  De belangrijkste reden dat Joris wil stoppen zijn de kinderen. Hij wordt 50 en hij is bang dat hij de kinderen niet ziet opgroeien. Daarom zoekt joris hulp bij het stoppen met roken.

 • Hulp bij stoppen met roken

  Joris heeft zich aangemeld bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Dat ziekenhuis heeft als eerste in Nederland een rookstoppoli geopend. Bij de rookstoppoli kun je terecht voor hulp bij stoppen met roken.

  Wil je meer weten over hulp bij stoppen met roken? Klik dan hier.

  Rookstoppoli

  Inmiddels zijn er veel meer rookstoppoli’s in Nederland. Je hebt hiervoor een verwijzing van de huisarts nodig.

  Hulp in de buurt

  Je kunt ook andere hulp vinden bij jou in de buurt. Kijk daarvoor op de Hulp-in-de-buurt-kaart.

 • Moet je betalen voor hulp bij stoppen met roken?

  Je zorgverzekering betaalt meestal een vergoeding om te stoppen met roken. De verzekering brengt vanaf 1 januari 2020 meestal geen eigen risico meer in rekening.

  Lees meer over vergoeding voor hulp bij stoppen met roken.

 • Nederland stopt met roken

  Joris krijgt tijdens zijn stoppoging het boek Nederland Stopt Met Roken. Dat boek is geschreven door longartsen Wanda de Kanter en Pauline dekker. Zij werken ook in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

  Het boek staat vol met tips hoe je kunt stoppen met roken.

  Luisterboek

  Je kunt het boek ook beluisteren als luisterboek. Kijk bij onderstaande pagina onder ‘Nederland stopt met roken – luisterversie’.

  Klik hier voor het luisterboek

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders