HomeMotivatieHoe kan je het beste stoppen met roken

Hoe kan je het beste stoppen met roken?

Rookstopcoach Pauline Haasbroek werkt in het Rode Kruis Ziekenhuis.
Ze begeleidt mensen die willen stoppen met roken. Speciaal voor Ikstopnu geeft ze antwoord op belangrijke vragen over stoppen met roken. 

Hoe kan je het beste stoppen?

Lees uitgeschreven tekst

“Ah je wilt stoppen. Nou kom gewoon bij mij. Ik ben rookstopcoach, ik begeleid mensen bij het stoppen met roken en we weten: bij begeleiding is de kans veel groter dat het je lukt. Zoek in je buurt wat er aan begeleiding is. Ik heb heel veel collega’s door het hele land en op Ikstopnu kan je daar informatie over vinden. Je vindt er wat effectieve methodes zijn, wat goed werkt (want er zijn ook heel veel methodes waarvan we niet weten of ze werken). Dus maak daar onderscheid in. Als je kijkt naar begeleiding zijn er ook weer veel verschillende soorten: telefonisch, via het internet, in groepen, individueel. Dus kijk ook daar wat bij je past.  Je huisarts zou je er ook goed bij kunnen helpen, dus vraag je huisarts om advies wat er bij jou in de regio is.”

De kans is groter dat het je lukt om te stoppen met roken als je er begeleiding bij krijgt. Op onze hulp-in-de-buurt-kaart vind je erkende begeleiders bij jou in de buurt. Maar kies vooral voor een stopmethode die bij je past. Bekijk daarom alle verschillende stopmethoden.

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: