HomeKeuzehulp stoppen met rokenAlle manieren om te stoppen

Alle manieren om te stoppen

We weten dat begeleiding vaak het beste werkt als je wil stoppen met roken. Je kunt hulp krijgen van een professional, zoals je huisarts of een stopcoach. Vraag eens of je huisarts of de praktijkondersteuner begeleiding biedt. Er zijn ook allerlei coaches. Je kunt naar de praktijk van de coach toe, de coach kan met je bellen, en er bestaan online programma’s om te stoppen met roken. Begeleiding kun je samen met de coach doen, alleen of met een groep. Je kunt kiezen voor veel of weinig sessies. We weten dat begeleiding vaak het beste werkt als je wil stoppen met roken.

Er bestaan ook hulpmiddelen die kunnen helpen bij het stoppen met roken. Zoals nicotinevervangers, medicijnen, of de e-sigaret. Het beste is om deze middelen onder begeleiding van een professional te gebruiken. Dan weet je zeker dat je ze goed gebruikt, en heb je de meeste kans dat je gestopt blijft. Via de huisarts kun je medicijnen op recept krijgen. Als je begeleiding krijgt, kun je vaak nicotinevervangers van de begeleiding krijgen. Dan wordt het meestal vergoed door je zorgverzekering. Of je kunt het bij de drogist kopen, maar dan moet je het zelf betalen.

Er zijn nog meer manieren om te stoppen met roken. Onderstaande manieren zijn nog niet goed genoeg onderzocht. Misschien werkt er eentje wel voor jou. De manier van stoppen moet bij je passen. En blijkt dit toch niet te werken? Geef het niet op en probeer een andere manier!

Browser:

Compass:

Search:

Marker: