HomeHulp nodig?Stoplijn en chat

Bel de gratis Stoplijn of chat met ons

Gratis Stoplijn

Je kunt bij ons terecht met al je vragen over stoppen met roken. Bel de gratis Stoplijn (telefoonnummer 0800 – 1995)

Onze medewerkers zitten iedere werkdag voor je klaar van 9.00 tot 17.00 uur. Buiten kantooruren kan je via het telefoonnummer informatie beluisteren op een bandje.

Heb je liever dat we jou bellen? Laat je telefoonnummer hier achter, dan bellen wij terug.

Gratis chat


Van maandag t/m vrijdag kun je van 9.00 tot 13.00 met ons chatten. Als de chat bezet of gesloten is kun je bellen met de gratis Stoplijn.

Je hoeft het niet alleen te doen!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het stoppen met roken? De Stoplijn is er, gratis en anoniem, voor advies, hulp en al je vragen.

Meer informatie

 • Voor wie?

  Wil je stoppen met roken?
  Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in stoppen met roken en zitten voor je klaar. 

  Moeilijk moment?
  Je hoeft het niet alleen te doen. De medewerkers van de Stoplijn helpen je er doorheen.

  Iemand helpen?
  Wil je iemand anders helpen bij stoppen met roken maar weet je niet hoe? Ook daar kan één van onze medewerkers je bij adviseren.

 • Over ons

  Als je belt of chat, word je verbonden met de afdeling Publieksinformatie van het Trimbos-instituut. Hier zitten deskundigen die veel kennis hebben van roken, tabaksverslaving en manieren om te stoppen.

  Het advies van onze medewerkers is gebaseerd op de laatste stand van de wetenschap.

  De Stoplijn én bijbehorende website www.ikstopnu.nl heeft het Trimbos-instituut opgezet in opdracht van het Ministerie van VWS.

Ervaringen met de Stoplijn

“Goed, ze heeft me gemotiveerd. Daar ben ik blij mee, door dat gesprek heb ik het nu al een week volgehouden.”

“Ze luisterde goed, liet me uitpraten en gaf me een compliment dat ik gestopt was. Dat vond ik prettig, gaf me een goed gevoel.”

“Empathisch, dat voel je gewoon. Prettig dat iemand luistert en je niet afkapt. Zorgvuldig, niet afgeraffeld. Ze vroeg ook of ik nog meer vragen had.”

“Beleefd, serieus. Geen standaard reactie zoals bij een call center waar ik zelf werk, maar persoonlijk op maat. Ze maakte een persoonlijke connectie, heel aangenaam.”

“Het was een warm, niet veroordelend gesprek. Ik had betutteling verwacht. Gehad over tips om het vol te houden en over stoppen met een coach.”

“Fijn gesprek: op een rustig manier te woord gestaan. Ik had wat schaamte. Ze zei tegen me dat ik me niet hoef te schamen, want het is een proces.”

Deel deze pagina met jezelf of iemand anders

Browser:

Compass:

Search:

Marker: