Top menu

Skip to main content
Menu

Dit is de ervaring van Maxine

Maxine (29) stopte met roken omdat zij en haar vriend een kinderwens hadden. Ze wilde haar kindje een goede start geven.

“Ik ben Maxine en ben 29. Ben begonnen met roken toen ik 14 jaar was. Dat was eigenlijk omdat ik het stoer vond. Ik vond het spannend om iets nieuws te ontdekken en mijn vriendinnen deden het eigenlijk ook allemaal. Vandaar dat ik toen begonnen ben.

Ik kreeg op een gegeven moment griep. Had daarbij ook keelpijn, wat in combinatie met roken van een sigaret niet heel erg succesvol is. Toen had ik zoiets van: ik ga kijken hoe lang ik het volhoud om niet te roken. Dat is op een gegeven moment drie dagen geworden en toen een week. Toen dacht ik: ik stop er gewoon mee.

Ik wilde ook graag kinderen. We hadden een kinderwens, mijn vriend en ik. Het is natuurlijk algemeen bekend dat het tijdens de zwangerschap echt heel erg slecht is om te roken. Dit wilde ik ook sowieso niet doen, dat wist ik al zeker. Daarom vond ik het een goed idee om dat van te voren al te doen. Zodat ik gezond de zwangerschap in zou kunnen gaan en de baby de meeste kans kon geven om gezond de wereld te komen.

Mijn vriend rookte nog toen ik zwanger was. Op een gegeven moment is hij stiekem gestopt eigenlijk. Hij wilde geen rokende vader zijn. Met een kinderwagen in de ene hand en een sigaret in de andere hand. Omdat hij ook gewoon gezond wilde zijn. En als hij zijn baby in z’n armen had, wilde hij gewoon fris ruiken; niet met rokerige handen de pasgeboren, pure baby in z’n armen houden. Dus het feit dat dat mijn vriend niet meer rookte, dat heeft mij op zwakke momenten er ook wel doorheen gesleept.”

Deel deze pagina met familie, vriend(in) of collega's

Hulp in de buurt

Vul je plaats of postcode in en zie welke coaching er dichtbij is.

Zoek
Top